Doorgaan naar hoofdcontent

Kraamkamer

In de versterbank van de badkamer staat een dienblad vol met potjes, resultaat van mijn plotseling opkomende zaaiwoede. Het begon met de bonen, ik las dat die heel goed voor te trekken zijn, dus spercie- en snijbonen in potjes gedaan, dan hebben ze over een paar weken als ze in de volle grond mogen al een voorsprongetje. Verder basilicum en koriander gezaaid en nog verschillende bloemenzaden, die laatsten zijn allemaal krijgertjes. Ik ga wel zien wat het wordt. Van de tomatenstekjes die ik van schoondochter meekreeg heb ik er drie een eigen potje gegeven, ze groeien goed.

Uit Nederland nam ik stekjes mee van de graslelie, er stond een grote plant in het trappenhuis van ons appartementengebouw waar ik er een paar vanaf knipte. Thuis had ik die stekjes al in het water gezet om te wortelen wat heel snel gaat trouwens en alles meegenomen in een zip zakje. Hier staan de plantjes gezellig te zijn op een bankje voor de gîte en als iemand om een stekje vraagt krijgt die het zo mee.

En mocht je interesse hebben in een stekje van de pannenkoekplant, kom dan even langs, haha! Er staan er genoeg aan maar ik moet me nog even de tijd gunnen om die babyplantje bij de moeder vandaan te halen. Voorlopig staan ze daar goed.

Reacties

Bertiebo zei…
Gezellig met al die stekjes en groeiertjes. Graslelies en pannenkoekenplant lukken bij mij ook heel goed. Maar niet alles, lang niet alles.
KnutzEls zei…
Ook hier weer wat gezaaid, ondanks de misoogsten van voorgaande jaren. Alleen de voorprer is het al waard.
Marthy zei…
Bij mij gaat het ook niet altijd goed Els maar het is zo leuk om het te proberen.
Hopen dat alles opkomt en aanslaat, uitdelen van zulk spul is zulk dankbaar werk.
Bij mijn pannenkoekplant zie ik ook genoeg jong grut zitten. Nu nog eens de moed verzamelen om ze op te potten.
Lies zei…
'k Probeer dit jaar direct buiten te zaaien. Afwachten wat het wordt. Stekjes kunnen weggeven is leuk.
Lie(f)s.
Marthy zei…
Doe ik vaak met cosmea, lukt eigenlijk altijd.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke voorpret. Mijn pannenkoekenplant is helaas dood gegaan. Jammer, want ik vind het een leuke plant. Maar eens een nieuwe kopen, denk ik.
Fijn weekend.
Judy zei…
Hier ook de graslelie gestekt. Maar ik ga dit jaar niet veel zaaien voor op het balkon. Ik beperk me tot de bloementuintjes van de supermarkt. Gaat goed bij jou allemaal!
Sjoerd zei…
dat wordt binnenkort dan aan de slag om alles uit te poten. Wel leuk overigens.
Even snel vertellen dat op dit moment bij het programma Bed & Breakfast een stel uit Stolwijk is. Mss weet je het allang maar voor het geval. Je kunt het volgens mij 1 week terugkijken.
Edward McDunn zei…
Wat leuk om te doen, het ziet er veelbelovend uit hoor.
Elizabeth zei…
Ja, de badkamer is een prima plekje daarvoor. Lekker warm en je komt er regelmatig genoeg om ze water te geven. Ik vind dit altijd zo'n mooi begin van het hele proces.
Dankbare plant hoor, die graslelie... ik heb hem ook en ook hier worden er regelmatig stekjes weg gegeven. Maar veel mensen hebben ook geen planten meer in huis, merk ik...
Liesbethblogt zei…
De pannenkoekplant zie ik wel vaker voorbij komen, leuk ding. Ik heb buiten gezaaid je hebt een mooie plek voor je stekjes.
Margriet zei…
Ik zie bij je zaden een bakje slaapmutsjes staan, zijn dat de zaadjes die ik je gaf? Hoop dat ze het gaan doen!