Mensen en spullen

Met vrienden bezochten we vanmorgen een brocante wat noordelijker in de Ardèche. Er was veel te zien, zowel spullen als mensen. Vooral de verkopers van al die spullen hebben mijn interesse, je ziet vaak de meest aparte figuren. Deze verkoper had er duidelijk lol in, met hier en daar een geintje hielp hij zijn klanten.

Ik heb door mijn veelvuldig bezoek aan brocantemarkten geleerd dat je je ogen goed de kost moet geven, niet alleen op een tafeltje kijken wat er staat maar ook onder een tafel. Maar borduren doe ik niet en voor dat andere bakje kon ik ook niet warm lopen. 

Sommige mensen gaan in een langdurige relatie op elkaar lijken hoor je weleens en dat gaat voor dit echtpaar beslist op.

Het toeval wilde dat onze vrienden bij dit echt paar iets kochten nadat ik de eerste foto nam dus ik bleef even met mijn toestel in de handen staan. Het tien eurobiljet moest gewisseld worden en mijnheer beheerde duidelijk de financiën. Uit het blikje kwam een klein tasje met het losse geld.

Mevrouw haalde een muntstuk uit het tasje en het biljet ging in het kistje bij mijnheer. Kostelijk vind ik zulke acties. Ik kijk graag naar mensen en hun aparte trekjes.

Er was niet veel wat onze interesse had, voor tafels vol met speelgoed en rekken met kleding lopen wij niet warm, ook niet voor deze oude koffiemolens.

Toch verlieten we de markt met met wat koopjes. Ik een mandfles voor drie euro en Mart een heggenschaar. Zijn oude, favoriete heggenschaar brak deze week. Het was er eentje gemaakt van smeedijzer, net als deze en hij dacht dat hij hem wel goed afgesteld kon krijgen. Onze vrienden een mooie pot en een Le Creuset pan. Met de koop werden er instructie meegegeven hoe hem goed schoon te krijgen.

De brocante markt was op het industrieterrein van Saint Peray en we dronken koffie in het oude centrum op een terras in het zonnetje. Daar zagen we dit prachtige huis met een blauwe regen in vol ornaat. Daarna reden we naar huis waar we nog een heerlijke middag hadden, waarover morgen.

Reacties

Bertiebo zei…
Goed gescoord!
In de weer zei…
Bruikbare spullen Marthy !
Altijd leuk toch, zo'n brocante.
Judy zei…
Kijk, dat zijn nog eens prijzen waar je warm voor loopt! Ik was toevallig vandaag ook op een brocantemarkt maar ik sloeg achterover van de prijzen. Heb wel foto's gemaakt die ik morgen zal bloggen. Maar die types die jij fotografeerde zijn kostelijk!
miekequilt zei…
O, dat bakje met garen is leuk. Maar of ik het mee zou nemen?
Die mandfles is weer een koopje en hopelijk is de schaar voor Mart ook goed.
Sjoerd zei…
Die mandfles is wel handig als je zelf wijn gaat maken... en daar heb je geen druiven voor nodig. Mijn favoriet voor eigen wijs was altijd pruimenwijn. Pruimen kreeg ik van een vriend, die een overschot aan pruimen had die die niet verkocht kreeg. Helaas, vriend overleden en daardoor ook het wijn maken. Vooral in het begin teveel herinneringen.
Emie zei…
Heerlijk struinen over een marktje, leuk gezelschap, het Franse sfeertje , het is net of ik er even bij was.
Liesbethblogt zei…
Toch iets leuks gevonden, ga zelf liever naar boekenmarkten omdat de rommel in Nederland de moeite niet echt meer waard is.
Elizabeth zei…
Heerlijk, een dag om door een ringetje te halen. Mensen observeren ìs ook heel leuk...
Jolande zei…
Wat leuk en wat een leuke prijsjes. In Belgie en ook hier op het eiland zijn het meer antiekwinkelprijzen.