Zomaar een weggetje

Toen we afgelopen zondag terugreden van La Voulte namen we in het Eyrieux dal zomaar een weggetje links omhoog. Een klein autotoertje, vinden we leuk, er valt genoeg te zien. Deze oude schuur bijvoorbeeld zonder ramen en de deur stelde ook niet veel meer voor. Maar het gebouw op zich was nog in goede staat en met mooie elementen zoals die boog gemaakt van ongebakken stenen boven de lattei van de deur.

Ik was de auto uitgestapt in de veronderstelling dat het woonhuis wat er links aan vastzat onbewoond was want dat zag er bepaald niet florissant uit. Maar toen ik terugliep zag ik twee auto's achter het huis staan dus ik maakte dat ik in de auto kwam. Niet iedereen kan het waarderen dat je zijn bezit uitgebreid op de foto staat te nemen.

Typerend voor de Ardèche dit, wegen die langs bergen en door valleien slingeren wat zorgt voor prachtige uitzichten.

Een dorpje van niks, maar een paar huizen en toch een kerkje er bij.

 Smalle weggetjes die stijgen en dalen en waar je onverwachte een bocht moet nemen. Aan het wegdek kan je wel zien dat dit niet de A12 is, hier komt weinig verkeer.

De noordelijke Ardèche waar wij wonen is dunbevolkt en in dit deel zagen we echt weing huizen maar toen kwamen we onverwacht dit snoepje tegen. Ligt het daat niet prachtig op die vooruitstekende punt, diep eronder stroomt een kleine rivier. Een mooi onderhouden moestuin met daaronder aflopende terrassen waarop wat fruitbomen.

Ik heb nog een foto dichterbij gemaakt, gewoon omdat ik het zo'n beeldschoon geheel vind. Hier wonen mensen met liefde voor hun bezit en de natuur om hen heen, dat is aan alles te zien.

Een of twee keer klikken op de foto's en je kan ze groter zien.

Reacties

 1. Mooi daar hoor, k zou mij er wel vermaken met de camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, dat laatste huis. Ik ben dol op zo'n opgeruimd erf !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig geheel het laaste huis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héérlijke plekken! Wahw!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, vooral dat nieuwe dak op het huis en een gedeelte van de aanbouw geeft het geheel een verzorgde indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Vlaanderen was het vroeger ook zo (behalve dat er geen bergen zij 😉): ieder dorp had eeb kerj, een cafeetje (niet noodzakelijk in die volgorde), en wat huizen.
  Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die laatste foto Prachtig. Wij slaan ook vaak zomaar een weg in. Eerste links, tweede rechts, noemen we dat. Dan kom je, zeker in Frankrijk , op de leukste plekken terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Mieke. Al die jaren dat wij in Frankrijk komen hebben we dat gedaan, zelfs met kleine kinderen.

   Verwijderen
 8. Prachtig!. ps ik kan niet meer reageren met mijn naam en website [ https://volkstuinvanbemar.nl/] , heb je enig idee hoe dit komt? De website waar hij nu naar toe linkt was ik een tijd terug begonnen, maar doe ik toch niet veel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee hoe dit komt. Blogger van Google en Wordpress hebben voortdurend ruzie.

   Verwijderen
  2. Ik had het ook bij Hetty van Tuinverhalen, maar daar is het inmiddels weer veranderd. Dus ik wacht maar af of dat bij jou ook weer komt.......

   Verwijderen
 9. Wat mooi en wat fijn he zulke ontdekkingstochten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.