Koffie in Saint Sauveur

Aan het eind, vlak voor het het plaatsje Le Moulinon wat op een kruising van twee wegen en twee rivieren ligt wordt de vallei breder. Prachtig landschap is dit met zijn eeuwenoude terassen die vroeger allemaal bewerkt werden.

Dankbaar zijn we dat we in zo'n omgeving mogen wonen. We kochten een huis in Frankrijk en kregen dit er bij cadeau.

Bij Le Moulinon zijn we linksaf naar St. Sauveur afgeslagen wat zo'n twee kilometer verder ligt. We nemen koffie op een zonnig terras en ik haal aan de overkant bij de bakker twee appelmoesbroodjes (chaussons aux pommes). In Frankrijk is het niet mogelijk iets lekkers bij de koffie te bestellen, een gebaksvitrine zoals in Nederlandse restaurants zie je hier zelden. Maar niemand heeft er problemen mee als je iets bij de bakker haalt en dat bij je koffie oppeuzelt.

Deze prachtige blauwe regen zagen we op het hoekhuis in Le Moulinon. Is het geen pracht? 

Reacties

Edward McDunn zei…
Geweldig om daar te wonen hoor, die blauwe regen is echt schitterend.
Sjoerd zei…
Echt wel mooi daar...
Marlou zei…
Ha Marthy,

elke foto is een plaatje! Prachtig...
En fijn, dat jij er zo van kunt genieten!

Groetjes!
Elizabeth zei…
Oh, wat mooi toch... Ik snap nu ook dat ik van blauw en groen houd; dat is Frankrijk!
Judy zei…
Wat leuk dat je zelf je lekkers bij de koffie kan halen op deze manier! Prachtige omgeving!
Bertiebo zei…
Wat leuk toch. Ik heb het vast al eerder gezegd, dat ik niet echt een Frankrijk-fan ben. Maar wat jij laat zien en wat ik dus al jaren volg, is toch wel heel erg leuk allemaal en mooi. En ik heb ook goeie herinneringen aan Frankrijk hoor, dus er zweeft een heel klein plannetje in de lucht. Deze zomer werden we uitgenodigd voor een bruiloft. Ik zei eerst nee, maar nu denk ik er toch over na
Margriet zei…
Eigenlijk zou dat hier ook moeten mogen, je eigen lekkers mee nemen voor bij de koffie!
Janny zei…
Jullie boffen zeker om daar een huis te hebben, prachtig die oude terrassen!
Lies zei…
Mooi, mooi, moooiiiii...!
Lie(f)s.
Ha, die blauweregen kennen we: vanmorgen nog kunnen bewonderen! Heb ooit eens een foto ervan genomen voor m’n blog maar toen waren de luiken net geverfd en nog iets te hard blauw en daardoor minder passend bij de blauweregen, naar mijn smaak. Nu zijn die luiken wat valer en zachter van kleur en is het totaalplaatje veel mooier!
Emie zei…
Van die blauwe regen tegen dat huis met luiken zoals wij dat ook hebben, gaat mijn hart een beetje open. Ik hoop dat ze bij ons nog bloeien als we over een paar weken in Italië zijn. Pracht omgeving waar jij ons telkens van doet watertanden.
Jan uit Perth zei…
Prachtig, Marthy! Da's echt genieten...
Wat laat je ons weer mooie stukjes zien van de Ardeche!!
Marthy zei…
Doen Bettie, je zal er geen spijt van krijgen.
Anoniem zei…
Nooit geweten dat dat mag in FR zelf wat lekkers mee nemen of aan de overkant kopen voor bij de koffie, daar hoef je in NL niet mee aan te komen. En dat huis met de blauwe regen is echt een plaatje!
Lies
KnutzEls zei…
Zon, terras, koffie, knapperige appeltaart. Ja, dat is geluk!
Jolande zei…
Mooie blauwe regen.
Ik vind het ook altijd heerlijk om op een terras te zitten met een kop koffie en wat lekkers. Wat fijn dat je gewoon iets lekkers kon gaan halen bij de bakker en dat bij je koffie opeten.
Vera zei…
Bekend plekje daar in Saint-Sauveur!