Rondje Gua

Het lijkt wel herfst vandaag. Regen, windstoten en een gevoelstemperatuur van 7 graden. Dat werd al een paar dagen voorspeld maar gisteren was het weer nog heerlijk dus trokken wij nadat wij 's morgens nog wat in de moestuin gerommeld hadden 's middags de wandelschoenen aan voor een toertje vanuit huis. Uit het dorp een stukje naar beneden en dan rechtsaf  vrij steil naar boven. We komen dan langs het voormalige huis van Kees en Maria. Hier houdt het asfalt op en we gaan verder langs een pad.

Iets verder onder aan dat pad staat een rij bijenkasten. Het zijn er heel veel en het is een gezoem van jewelste rond die kasten. Ervoor staan een paar grote bremstruiken in bloei. 

Vlak hierna gaan wij het bos in en steken dat door naar het plaatsje Le Théron waar we deze pollen Aubretia even bewonderen.

Vauit dit plaatsje hebben we goed zich op het volgende dorp wat we aandoen, St. Julien du Gua.

Er bloeit op het ogenblik volop Judaspenning langs de paden en bermen hier, zo ook langs het pad wat we naar beneden liepen richting Gua.  

Achter de mooie bloeiende boom is nog een stuk van de oude zijderupsfabriek te zien.

Een stukje binnendoor en dan nog een stuk langs de weg waarna we ons dorpje weer zien liggen.

Buurman Rudolph is weer aangekomen en al druk bezig in zijn moestuin. We praten even bij.

En dan het laatste stuk omhoog naar huis. Dat kost me moeite en pijn in mijn knieën. We hebben ruim twee uur gelopen en dat is op het het ogenblik wel het maximale wat ik aankan. De nieuwe medicatie die ik kreeg heeft niet geholpen en ik heb andere voorgeschreven gekregen. Het is nog even een paar weken afwachten of die werken voor mij. Ik dobber tussen hoop en vrees. 

Reacties

Emie zei…
Twee uur wandelen is voor jou mischien niet lang naar ik zou willen dat ik het kon. Mooie route, jammer van de temperatuur.
Marthy zei…
Ja, ik weet het Emie, jij kunt een stuk minder en er zijn mensen die helemaal niet meer kunnen wandelen. Maar is mis het zo, lange wandelingen maken, een lang stuk fietsen. Altijd pijn en slechte nachten. Misschien moet ik me erbij neerleggen dat het niet anders is maar ik ben nog niet zover.
Jolande zei…
Dat lijkt me inderdaad erg moeilijk voor je Marthy ik hoop echt voor je dat de andere medicatie zal werken. De foto's zijn weer prachtig.
Bertiebo zei…
Ik duim heel hard voor je, Marthy
KnutzEls zei…
Knap vervelend. Hopelijk helpt de nieuwe medicatie.
Lies zei…
Hopelijk slaat de nieuwe medicatie aan.
't Lijkt daar (op je foto's toch) welk elke dag vakantie!
Lie(f)s.
In de weer zei…
Hoop voor je dat de nieuwe medicatie wel gaat aanslaan.
Wat een heerlijke fotoreeks Marthy.
Toch ben je erg actief, petje af en ik hoop toch ook zo, dat de nieuwe medicatie aanslaat!!
Edward McDunn zei…
Mooi hoor, die bijenkasten zijn helemaal geweldig!
Vervelend dat zoeken naar de juiste medicatie, hopelijk helpt de nieuwe.
Judy zei…
Wat een prachtige omgeving! Ik duim met je mee dat de nieuwe medicatie gauw gaat helpen!
Janny zei…
Ik hoop ook voor je dat de medicatie snel werkt. Als je zo graag actief bent is het heel moeilijk om rustig aan te doen, ik kan er over meepraten. De dorpjes zijn weer prachtig gefotografeerd.
Elizabeth zei…
Weer even mijn hart opgehaald bij het zien van al dat Franse moois... Ik kan hier zo gelukkig van worden!
Jammer dat je beperkt wordt bij de langere wandelingen, al vind ik 2 uur best lang... maar je rekent altijd met wat je eerder kon hè... Maar dat je ook slechte nachten hebt door de pijn, is echt naar.
Ik hoop op een goede werking van je nieuwe medicatie!
bemar zei…
Wat jammer dat de medicatie niet geholpen heeft. Bij mijn man zijn ze ook al bijna een jaar aan het sleutelen aan die medicatie en niets lijkt effectief tegen de pijn die hij heeft. Er zijn soms dagen dat het gaat maar ook dat hij de deur niet uit kan. Gelukkig kun je nog wandelen en misschien blijft in beweging zijn nog het beste medicijn.