Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemig

Er is veel bloeiends te zien in mij border, onder andere het Juffertje-in-het-groen. Dat heeft zich lekker uitgezaaid daar, ook in de moestuin. Het is dan wel eenjarig maar als je het eenmaal hebt blijft het meestal wel komen. Beetje opletten met wieden in het voorjaar.

Heel leuk, ik heb het niet eerder gehad maar de juffers bloeien nu ook in het wit.

Zo op het eerste gezicht staat de border er goed bij maar er zijn wel wat gaten gevallen, vooral in het laatste stuk. Hadden we verleden jaar last van een of meerdere marters, dit jaar worden we geplaagd door woelmuizen die gangen maken, molshopen opwerpen en aan de wortels van planten knagen met als gevolg dat die planten afsterven.

Ze zijn gek op de stengels van de grote alliums, die vreten ze bijna helemaal op. Ze laten nog net genoeg stengel voor me over om de bloemen in een vaasje te kunnen zetten. Zo heb ik er al vijf staan op diverse plekken in huis. Het zou niet zo erg zijn maar ze vreten de bollen ook aan, daar laten ze weinig van over.

De geranium 'Patricia'staat op diverse plekken in de border. Weeft zich tussen andere planten door. Ik heb in mijn tuinschrift al de aantekening voor volgend voorjaar gemaakt dat de schep in deze pol moet, hij wordt te groot.

Verschillende kleuren korenbloemen in de border. Ik knip de dode bloemen er telkens uit, dan blijven ze lang bloeien.

Een van te twee clematissen die tegen de tuinmuur groeien. Altijd een feest.

Ik ben heel blij met de kleur van deze nieuwe salvia, weer eens wat anders dan blauw/paars. Ik heb trouwens ook witte salvia's.

De citroengeranium ( Pelargonium Citronella) kocht ik dit voorjaar bij een klein tuincentrum in de Krimpenerwaard en de plant heeft het goed naar zijn zin bij ons, hij bloeit dat het een lieve lust is.

Reacties

Edward McDunn zei…
Oh, wat is het mooi bij jou, geniet er maar van hoor!
miekequilt zei…
Wat een prachtige kleuren allemaal. Het is hard werken, maar gelukkig ook veel genieten in jullie tuin
Anoniem zei…
Een bloemig dagje vandaag, hihi.
Bettie
Sjoerd zei…
Toch ziet het er keurig uit, woelmuizen heb ik ook last van. Bijna niet uit te roeien die beesten.
Janny zei…
Wat staat alles mooi in bloei! Jammer van je alliums, maar ze staan gelukkig nog mooi in een vaasje.
Anoniem zei…
Mooi! Border naar mijn smaak :-)
Mollen, die vinden het hier leuk. Gr, Inge
Om jaloers op te worden, zo mooi!
Judy zei…
Een feest om te zien allemaal, Marthy! Ik ben verliefd op die allium!
Ziet er prachtig uit! De Juffertjes in 't groen staan hier ook volop in bloei. Er staan er bij in dit jaar ook roze tussen :-) Ze zijn mooi, ook uitgebloeid trouwens.
KnutzEls zei…
Dat maakt vrolijk, zoveel kleur.
Annelies zei…
Bij ons ook van die woelmuizen die zo tekeer gaan. Overal gaten en flinke gangenstelsels. We zullen maar zeggen dat het nijvere beestjes zijn! Gaat binnenkort de snoeischaar in je borders? Je juni snoeibeurt om daarna de planten opnieuw in bloei te krijgen? Bisou, Annelies
bemar zei…
Ik ben gek op de juffertjes, ik heb ze in wit, paars, lila en dit jaar zag ik ze in lila met wit......