Mijn handig stuurtasje

Er waren laatst vragen over mijn stuurtas waar ik zo enthousiast over schreef zonder het ding te laten zien. Dat ga ik nu goedmaken want ik ben nog steeds erg blij met deze tas voorop mijn stuur. Het is zelfs zo erg dat ik, telkens nadat ik onderweg een foto heb gemaakt en ik mijn camera weer opberg even tegen Mart moet zeggen dat ik het zo'n lekker tasje vind.

Zoals jullie kunnen zien is het een tas van Ortlieb, een bekende fabrikant van fietstassen. 

Heel handig, een transparant dekselvak voor een kaart of je telefoon.


Ik geloof dat ik de Ultimate Six Urban heb, een kleintje maar er zijn verschillende maten. Voor mij was het belangrijk dat mijn camera er in pastte, groter hoefde niet want dan ben ik bang dat ik ga zwabberen met mijn stuur. Ik had deze stuurtas op internet gezien maar ben hem toch in een winkel (Zwerfkei) gaan kopen omdat ik er zeker van wilde zijn dat de maat goed was.

In dat vakje stop ik mijn telefoon, altijd bij de hand dus. Onderin de tas heb ik een rubber matje gelegd, een zacht bedje voor mijn fototoestel. De klep van de tas sluit met een magneetsluiting, heel makkelijk.

Er zijn verschillende montagesets voor e-bikes bij de tas verkrijgbaar en daarom ging mijn fietsenmaker met mij mee om te kijken welke ik nodig had. Dus als je niet veel verstand van dit soort dingen hebt, net als ik, ga dan met je fiets naar een winkel waar ze deze tassen verkopen.

Ik krijg niets voor deze reclame maar het is een geweldig tasje en dat wilde ik graag even vertellen.

Reacties

Elizabeth zei…
Nou, dat ziet er inderdaad handig uit! En zoiets gun je ieder andere fietser ook...
Ja, echt een vrouwendingetje om elke keer te zeggen dat je het zo'n handig tasje vindt. En dan zegt de man 'dat zei je gisteren ook al....':)
Marthy zei…
Nu zit ik even smakelijk te lachen.
Anoniem zei…
Superhandig. Fijn voor alle fietsers dat je het zo uitgebreid last zien.
Anoniem zei…
Dat was ik dus: miekequilt
Sjoerd zei…
Niks mis mee en handig als anderen zoiets ook zoeken.
Janny zei…
Een handig tasje, zo ben ik al jaren zo blij met mijn telefoontasje. Daar passen ook een zonnebril en wat zakdoekjes in en ik hang hem aan de riem van mijn heuptasje.
Edward McDunn zei…
Dat is zeker super handig hoor!
Bertiebo zei…
Lijkt me handig! Ik heb er nooit aan gedacht, maar nu wel
Anoniem zei…
Ziet er ook nog eens goed uit.
Judy zei…
Superhandig en mooi ook!
In de weer zei…
Ik heb zo’n zelfde tas, ook een blauwe en ook zo’n kleine. Maar ik heb hem al tig keren vervloekt. Mijn oude tas was stuk en ik moest meteen een nieuwe hebben omdat we een tocht gingen maken. Er was geen andere maat op dat moment, want anders had ik beter een maatje groter genomen. MVoorheen had ik een Agu stuurtas en die vond ik echt super. Ik moet zeggen dat het materiaal van Ortlieb super goed is. Wij hebben daar ook onze fietstassen van. Ik alleen twee achtertassn, maar Carel ook twee aan zijn voorwiel. Ideaal voor een lange trektocht, want ze zijn écht waterdicht.
Emie zei…
Wat een handig ding zeg!
Marthy zei…
Ik had gelukkig alle tijd om er over na te denken en heb eerst goed rondgekeken op internet. Ik wilde beslist geen grote, deze was precies goed toen ik in de winkel mijn camera er in legde. Onze grote fietstassen zijn Vaude.
bemar zei…
Inderdaad handig! Ik doe mijn cameratas altijd in mijn fietstassen, maar zo heb je hem snel tevoorschijn gehaald!