Fête de la Musique in St. Julien du Gua

Het Fête de la Musique is een van oorsprong Frans jaarlijks terugkerend muziekfestival op 21 juni, dat vooral amateurmuzikanten de kans geeft op te treden in een straatfeestachtige sfeer. Het wordt sinds 1982 in alle gemeentes van Frankrijk gevierd, en later ook buiten het land, in onder meer België en Duitsland. Op kleine schaal wordt het tegenwoordig ook in Nederland gevierd.

Het feest is bedacht door de Amerikaan Joel Cohen in 1976, toen werkzaam bij Radio France. Zijn idee was om op de avond van de zomerwende zo veel mogelijk bandjes en andere muzikanten de straat op te laten gaan om de hele nacht muziek te maken. (info internet)

Samen met vrienden hebben wij zo'n feest eens meegemaakt  in Aubenas waar overal in de stad bandjes optraden. Ontzettend leuk, de stad swingde.

In de kleine dorpen hier rondom wordt er weinig aan gedaan. Maar de nieuwe uitbaters van het restaurantje in St. Julien du Gua maakten bekend dat zij een avond met hapjes vergezeld van muziek  gingen organiseren en wij reserveerden plek. Er was gisteren regen, zelfs hagel voorspeld maar dat bleef gelukkig uit. De donkere wolken verdwenen en het werd een prachtige zomeravond. 

Op een vol maar heel gezellig terras temidden van alleen maar Fransen uit Gua en de gehuchten daar omheen luisterden we naar een leuk bandje met gelukkig niet te harde muziek. Glaasje rosé en lekker hapjes maakten het af. Naast ons zaten Claude en Agnes die vlak bij ons dorp wonen en die we als buren beschouwen. Er daarnaast kwam een echtpaar te zitten wat wij niet kenden maar Agenes stelde de vrouw voor als onze nieuwe postbode, dus het wordt nu Muriel in plaats van Nataschja. 

Al met al hadden wij een hele leuke avond.

Reacties

Sjoerd zei…
Zeker handig als je weet wie de post gaat bezorgen. Lijkt me ook heel gezellig zo'n avondje buiten met muziek, drank en een hapje. Zeker met wat bekenden om je heen.
Marthy zei…
In zo'n klein gehucht is het verstandig om goede vrienden te zijn met de postbezorger Sjoerd.
Wat een leuke gewoonte is dat. Ik kende het niet.
In de weer zei…
Oh Marthy, ik zie daar lekkere paté en croute bij liggen. Wij namen dat altijd mee terug naar huis vanuit Frankrijk. Heerlijk.
Plankje ziet er gezellig uit.
Bertiebo zei…
Oh dat plankje....
Lies zei…
Luxe hé, zo'n leven! Wahw...!
Lie(f)s.
Edward McDunn zei…
Gelukkig dat het niet is gaan regenen hagelen!
Daar is dus niet de politie, maar de posbode je beste kameraad.
Emie zei…
Dit soort avonden zijn de jus van het leven ...
bemar zei…
Het ziet er heerlijk uit! Gelukkig dat het weer goed bleef