Waarom niet doen wat zij doen?

In de bossen van de Ardèche, net als in alle bossen, gooien wilde zwijnen, eekhoorns en koekoeken geen afval weg en veroorzaken zij geen branden door onachtzaamheid. 
Waarom niet doen wat zij doen?"...

Walhker'S Fotografie (bosbrand van 17/06/2022 te St Priest - Freyssenet

Dit bericht werd door de Gendarmerie van de Ardèche afgelopen week op Facebook geplaatsst.

En dit zagen we afgelopen zondag toen we aan het fietsen waren door de mooie natuur van de Drôme. Zowel daar als in de Ardèche zijn verschillende bosbranden geweest. Freyssenet wat genoemd wordt in het bericht ligt hier maar twintig km vandaan.

De meeste bosbranden ontstaan door menselijk handelen....!

Reacties

Edward McDunn zei…
Verschrikkelijk hoor, om verdrietig van te worden.
Elizabeth zei…
Zomaar je afval dumpen is al asociaal, maar achteloos omgaan met allerlei gevaarlijk materiaal is helemaal erg. Mensen helpen zelf de aarde om zeep zo langzamerhand.
En dieren geven ons het goede voorbeeld!
Judy zei…
Ja, en door droogte door klimaatverandering. Hoe dan ook, allemaal menselijk handelen.
Marthy zei…
Doordat wij veel wandelen, zowel in Nederland als hier zien wij hoeveel afval mensen dumpen in de natuur. Schrikbarend!
bemar zei…
Ik kan me er ook zo aan ergeren, dat men overal zijn rotzooi maar dumpt. Op de parkeerplaats van ons tuincomplex soms bankstellen en al. Waarom neem je de moeite daarheen te rijden en niet meteen naar de stort, vraag ik mij dan af. Ervoor betalen hoef je ook daar niet. Brand hebben wij eenmaal in Spanje dichtbij meegemaakt op een vakantie, vreselijk voor iedereen die in zo'n gebied woont en alle dieren die niet weg kunnen komen....
Anoniem zei…
Vreselijk! Wij wandelen en rapen afval, soms hebben we aan drie tasjes niet genoeg. Als er grote stukken gestort zijn (bankstel, koffers vol troep, plastic vaten met inhoud etc.) bellen we de milieudienst van de betreffende gemeente. Ook hier brandt regelmatig een stuk bos of heide af, het is werkelijk onbegrijpelijk hoe sommige mensen met onze aarde omgaan.
Thea
Emie zei…
Die onverschilligheid van mensen is afschuwelijk.
KnutzEls zei…
De mensen zijn soms zulke vuilpeuken. Maar ik herinner me dat wij ruim 40 jaar geleden in de Perigord ons afval van het vakantienuis in een grote "dump" moesten storten. Midden in een bosgebied. Onbegrijpelijk....!
Sjoerd zei…
Triest vind ik het als mensen zomaar hun afval dumpen. hier in Limburg vind je ook regelmatig vaten met chemisch afval van de drugsproductie.
Ja verschrikkelijk om te zien iedere keer......
Janny zei…
Vreselijk al dat dumpen van afval, en dan die bosbranden, ik snap niet waarom de mensen niet voorzichtiger zijn.