Doorgaan naar hoofdcontent

Stil in de stad

Verleden week zondag wilde Jeanne weleens een brocante bezoeken dus ik koos er eentje net onder Aubenas. Op de die brocante waren we snel klaar maar toch slaagde Jeanne en ik er wonderwel, de buit laat ik morgen zien. 

Dan maar even Aubenas bezoeken, dat is tenslotte een mooie oude stad. Jammer alleen dat er op zondag geen winkel open is en het met de horeca ook behelpen is op die dag. Maar goed, er is genoeg te zien dus we begonnen met het kasteel te bekijken. 

Ik heb er al ettelijke keren over gepost, dus mocht je er wat over willen lezen, dit is de meest recente post over het kasteel.

Als er geen winkels en bijna nog geen horeca open is betekent dat wel dat het heerlijk rustig is in zo'n stad dus we dwaalden lekker op ons gemak door de oude binnenstad waar genoeg te fotograferen viel.


Op een hoek van een straat was een Turks restaurantje waar ik vroeg of ze buiten ook koffie serveerde. Geen probleem en we kregen onze koffie in deze mooie Turkse kopjes.

Naast mij op de grond kwam een duif zitten en hij wachtte roerloos op een kruimeltje van het een of ander. Jammer voor hem en voor ons, de baklava was op.


Prachtige doorgangetjes, aan weerskanten oude panden.

Een beeld van Maria met kind in een nis

op de hoek van een groot historisch pand wat weer grensde aan een kerk. De oude pastorie misschien of een school? Hopelijk heeft de stad Aubenas nog ergens een potje om dit geheel te restauren. 
 

Reacties

Sjoerd zei…
Heel mooi, kopen is vaak vrij eenvoudig, alleen onderhouden is erg duur, restaureren nog veel duurder.
Bertiebo zei…
Oh dat kopje... zo leuk. Alles trouwens
In de weer zei…
Zo leuk die piepkleine balkonnetjes (om te fotograferen en naar te kijken dan hè)
Judy zei…
Prachtig, al dat ouds! Ook een leuk kopje! Ben benieuwd naar jullie brocante vondsten!
Emie zei…
Wat een sfeertje! Echt alles is mooi, zelfs als het onderhoud te wensen over laat.
Zeker een mooi sfeertje!
Lies zei…
Héérlijk dwalen, en toch koffie!
Lie(f)s.
@Titel deed gisteren reeds vermoeden dat het klein was. De tegeltjes laten de afmeting zien.