Doorgaan naar hoofdcontent

Dambordje op duifkruid

Het zijn maar drie planten, niet groot of hoog en daardoor staan ze vooraan in de border. Duifkruid (Scabiosa)  is de naam en het bloeit al een paar weken. Ik knip er telkens de oude bloemen uit en dan kan de bloei aanhouden tot de eerste vorst. En omdat ze zo lekker in het zicht staan valt het goed op dat de bloemen vol zitten met vlinders.

Het grappige is dat er verleden week kleine donkere vlindertjes op de bloemen zaten en nu opeens een veel grotere soort, het Dambordje (Melanargia).

Drie kleine planten vol met vlinders van dezelfde soort. Ik telde op een bepaald moment tien vlinders tegelijk, er wordt soms gevochten om plek op een bloem.

Bij de Vlinderstichting las ik dat iedere vlinder zo zijn eigen voorkeur heeft,  smaken verschillen nu eenmaal. Dus nu ben ik natuurlijk benieuwd of ik ook nog andere vlinders ga zien op deze bloemen.

Deze vlinder maakte een uitstapje naar de wilde marjolein (Origanum) die wat verderop in de border staat maar kwam weer snel terug, de nectar van het Duifkruid was duidelijk lekkerder.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat mooi! Bloemen én vlinders!
Emie zei…
Schitterende foto's en wat een feest bij jullie in de border!
Janny zei…
Wat een prachtige foto's! Gelukkig zijn er nog vlinders.
Sjoerd zei…
Wat een mooie foto's laat je hier zien...
Anoniem zei…
We zitten hier ‘met smart’ te wachten tot de vlinderstruiken weer in volle bloei staan. Dat levert ook weer van die mooie vlinders op. Maar die dambordjes van jou op die blauwe bloemen, is echt genieten!
Annelies
Judy zei…
Prachtige vlinders, zeg, nog nooit gezien!
Marthy zei…
Ontzettend veel vlinders hier Janny maar ik heb dan ook een border vol met planten waar ze van houden.
Lies zei…
Niet te beschrijven mooi!
Lie(f)s.
Edward McDunn zei…
Wat een prachtige foto's, ik ben jaloers hoor!
Prachtig! Allebei!
schrijfsels zei…
Mooie foto's, leuke namen :-)