Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste gevulde potten

De eerste potten zijn weer gevuld met onze lievelingsjam, aardbeien-rabarber. Na de warmte en de daarbij behorende droogte regent het hier al een paar dagen. Prima, want de gortdroge grond snakte naar water.  En die regen gaf mij de gelegenheid om eens wat jam in te gaan maken, er lag al genoeg fruit in de vriezer. En, ook niet onbelangrijk, er stonden nog maar drie potten jam in mijn jamkastje maar dat zijn er nu met die drie meegerekend precies dertig. 

De jampotten gebruik ik ieder jaar weer alleen beginnen sommige deksels slecht te worden. Of ze sluiten niet goed meer of ze krijgen een roestplekje met als resultaat een gaatje in het deksel. Bij de GammVert kocht ik afgelopen week nieuwe deksels, die kan je daar los kopen voor zeventien cent per stuk. Natuurlijk staat zo'n rood geruit deksel wat leuker maar om dan maar die mooie glazen potten in de glasbak te gooien gaat me te ver. 

Als het volgende week niet al de warm is ga ik weer door met jam inmaken want er ligt nog genoeg in de vriezer. Rode en zwarte bes, kruisbessen en heel veel frambozen, die laatste doen het heel goed dit jaar. Zo nu en dan zit ik lekker in mijn kookboeken te snuffelen naar leuke recepten, ik wil altijd weer wat nieuws uitproberen.

Reacties

Bertiebo zei…
Het ziet er echt aantrekkelijk en lekker uit. Wat ben je toch een harde werker
Judy zei…
Wat goed dat je losse dekseltjes kon kopen. Je zit weer goed in de jamvoorraad!
Emie zei…
Dat is nog eens je tijd goed gebruiken! Zalig al die vruchten van het land.
Edward McDunn zei…
Het wél veel werk, maar dan heb je ook wat....heerlijk!
Sjoerd zei…
Het gaat erom hoe lekker de Jam is, niet om welke deksel erop zit. Leuk die etiketten zo.
KnutzEls zei…
De deksels met de plaatjes zijn ook leuk. En je kunt er altijd een leuk gekleurd papiertje of stofje omdoen met een elastiekje. En die smaak zal heerlijk zijn.
Ik heb onlangs ook aardbeien-rabarberjam gemaakt, mijn favoriet, mmm
Janny zei…
Handig dat je die deksels los kan kopen. Wat een werk lijkt me dat, zo veel jam maken, maar wel fijn om zo'n voorraad te hebben.
In de weer zei…
Zó leuk, zó lekker !
Heerlijk weer al potjes jam in je kast.
Anoniem zei…
Ik heb die etiketten ook weer geprint en geplakt op de inmiddels 10 potten jam van deze zomer :-)