Bubbels en kurken

Staat er net een koerier met een wit busje boven het huis op het weggetje wat ons dorp in loopt en die had een grote doos voor mij. 'Mevrouw Marthy Berends' vroeg hij nog voor alle zekerheid en ik bevestige dat. Ik herkende de doos onmiddellijk, daar verstuurt onze oudste die een wijnwinkel heeft zijn flessen wijn mee. Nadat ik getekend had was de doos van mij en Mart sjouwde hem naar beneden.  Ondertussen vroeg ik me natuurlijk af wat er in die doos zou zitten. Ik bedoel, hij gaat me toch geen wijn sturen terwijl hij drommels goed weet dat hier prachtige wijnen te koop zijn. Toen we de doos hadden opengemaakt kwam er dit te voorschijn. Een prachtige fles champagne waaraan een kaartje met beterschap. De mooie fles lag in een bed van kurken, honderden kurken. 

Met die fles komt het wel goed, ik ben gek op bubbels, ben wat dat betreft een echte francaise. En naar die kurken had ik weleens gevraagd, die kunnen wij altijd gebruiken. Wij stoppen ze namelijk in een een grote glazen stolpfles gevuld met spiritus. De kurk zuigt de spiritus op en is zo goed bruikbaar om het het hout in de kachel aan te steken. Doen we al jaren zo. Tot onze dood kurken genoeg, haha.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik vind het een heel leuk idee...
In de weer zei…
Een heel leuk idee en een supertip voor diegene die het kunnen gebruiken.
Ik maakte van kurken al verschillend kransen met kerstmis, maar dat deed jij ook al.
Geniet van de champagne, maar dat zal geen probleem zijn !
schrijfsels zei…
Wat lief en leuk! Ik spaar ook kurken, gewoon ' voor de leuk', moet deze tip echt onthouden, komt altijd van pas in Oostenrijk!
Bertiebo zei…
Nou wat een leuk cadeau en wat een goed idee van die kurken
Wat een lief en goed cadeau. Je zult het verdiend hebben!!
Liesbethblogt zei…
Handig idee die kurken, hier speelt mijn jongste kat er graag mee en ze doen minder zeer dan knikkers als je erop gaat staan.
Emie zei…
Wat een lief geschenk! Dat met die kurken doen wij ook!
Judy zei…
Goed idee van die kurken! En met die bubbels komt het wel goed, denk ik.
Lies zei…
Wat een lief kado!
Lie(f)s.
Edward McDunn zei…
Wat leuk en lief, fijn dat ze aan je denken hè?
miekequilt zei…
Wat een geweldig leuk en lief kado.
bemar zei…
Dat is nog eens een verrassing! Handige tip met die kurken, niet dat ik een haard heb☺