Doorgaan naar hoofdcontent

Afrikaandermarkt en lekkerbekjes

Op onze wandeltocht langs de muurschilderingen van de Afrikaanderwijk kwamen we ook op de markt terecht. Dat kan bijna niet missen want die is ontzettend groot. Het is een van de grootste en kleurrijkste markten van Nederland.

En dat kleurrijke gaat niet alleen op voor de bezoekers van de markt maar ook voor de waren die er te koop liggen. Het fruit met die pikkeltjes erop is cactusfruit. Ik heb het even moeten vragen want ik kende het niet. Dat soort fruit ligt niet in onzer super. Stolwijk is niet bepaald een multicultureel dorp.

Deze drie Marokkaanse dames zater heerlijk te smullen. Ik vroeg wat ze aten en het antwoord was 'lekkerbekje' en ze wezen naar de overkant. Nou, daar had ik wel trek in maar Mart aarzelde. Ik legde de dames uit dat mijn man niet opgevoed is met vis terwijl hij toch uit een katholiek gezin komt. En katholieken aten iedere vrijdag vis. Ik had mijn zin nog niet afgemaakt of de middelste dame begon hard te lachen. Ja hoor, vis op vrijdag zei ze, mijn man is katholiek.

Het eindigde ermee dat wij met zijn tweeën op het hoekje bij de dames zaten, ze schikte wat in, met een lekkerbekje in ons hand. En lekker dat ze waren.

Reacties

Judy zei…
Dat fruit ziet er lekker uit! En die dames, wat een leuke ontmoeting! Ik ben niet katholiek maar doe het ook: vis op vrijdag.
Elizabeth zei…
Wat een grote markt en oh... al dat fruit!
Emie zei…
Heerlijk een warm.lekkerbekje! Wat een leuke ontmoeting had je daar.
In de weer zei…
Een leuke ontmoeting was dat. Cactusfruit ken ik ook niet, maar als ik het zou zien, zou ik het meteen kopen. Nieuwsgierig hoe het smaakt !
Sjoerd zei…
Soms is een contact zo makkelijk gelegd...
Janny zei…
Wat een leuke ontmoeting op die kleurige markt en de lekkerbekjes gingen er goed in.
Ger zei…
Een gezellig onderonsje zo met de dames in het zonnetje en genieten van oer-Hollands lekkerbekje,heerlijk rustpunt.
Zie dat de cactusvijgen mooi geel rood van kleur zijn en dat betekent rijp en zoet.
Hier op de markt zie ik ze niet vaak maar in toko’s wel het hele jaar door.Ze komen dan meestal uit Italië,Spanje,Portugal of Zuid-Afrika,ik plukten ze wel eens rijp in oktober van de cactussen in Griekenland en eet ze als ‘n kiwi.
KnutzEls zei…
Op die markt kun je heel veel kopen en heel veel verschillende nationaliteiten vinden. Ook voor ons een echt leuk uitje.
Bertiebo zei…
Jullie zijn zelf lekkerbekjes. En ik krijg er zin in
Jolande zei…
Prachtig die kleuren. Cactusvijgen groeien hier aan de cactussen, dus ik ken ze wel.
Lies zei…
Zo kleurrijk! En dan zo lief, en zo lekker...!
Lie(f)s.
willy zei…
ik zou er zowaar zin in krijgen Marthy