Doorgaan naar hoofdcontent

Berenjacht

Ik maakte deze foto vanmorgen tijdens onze wandeling en is wist direct waarom ze daar hingen. Het was het gisteravond op het nieuws, in het hele land staan duizenden beren voor de ramen zodat kinderen knuffels kunnen zoeken als ze even een frisse neus halen. Na België en Australië is er een Nederlandse versie van de Berenjacht ontstaan. Het spel helpt kinderen in een tijd van corona met buitenspelen.

Berenjacht is al erg populair in Australië en België. Het oorspronkelijke idee komt uit het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht'  van Michael Rosen en Helen Oxenbury. In het boek gaan vier kinderen met hun vader écht op berenjacht, maar ineens staan ze oog in oog met het dier. De knuffeljacht is een stuk minder gevaarlijk. Iedereen die het leuk vindt, kan een beer of andere knuffel voor het raam zetten. Kinderen die een ommetje maken met hun ouders kunnen daar vervolgens een spelletje van maken door beren te spotten. 

Het boek staat hier in huis, kleindochter Saar is er gek op. Ik heb het boek laatst nog voorgelezen in haar klas tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Wij liepen door de Benedenkerkse buurt en de boerderijen en huizen die daar staan bevinden zich vaak een stuk van de weg af, dan zijn de beren voor kinderen achter een raam moeilijk te zien. Dus we zagen beren in hekken, op bankjes en zelfs een hele grote in een boom. 
Haha, wij zijn geen kinderen meer maar we liepen wel beren te spotten.

Reacties

Bertiebo zei…
Zo leuk. Wie het heeft bedacht mag een medaille hoor
KnutzEls zei…
Heb hem net opgehangen, met strik, en schommel.
Emie zei…
Nog niet één gespot, straks toch eens aan de kleindochters vragen. Helaas heb ik zelf geen beer in huis en bovendien wonen we te hoog. Maar het idee is briljant!
Hier zie je ze ook voor het raam. De eerste keer dacht ik, waarom hebben die mensen een beer op tafel zitten voor het raam. Maar al snel hoorde ik erover. Super grappig.
Ineke zei…
Leuk jouw verhaaltje over de "berenjacht".
Ik heb geen beren meer in huis maar nog wel wat knuffels. En hoewel ik op de eerste etage woon staan er twee aan de voorzijde voor het slaapkamerraam en twee aan de achterkant van het appartement. Kleinzoon Mats heeft een grote regenboog getekend en gekleurd en deze zag ik in de huiskamer voor het raam hangen met de tekst: samen sterk. Daar wordt je toch blij van in deze heftige tijd.
Helaas geen beer in huis
Marthy zei…
Goed zo, Els.
miekequilt zei…
Een superleuk initiatief. Wij scoorden er vijf vandaag.
Marthy zei…
Ik heb bewondering voor al die kinderen die zich zo goed aanpassen ook zal zal dat voor sommige niet makkelijk zijn.
Sjoerd zei…
Ik ben vandaag niet buiten geweest... En ook geen beer gezien.
In de weer zei…
Ik had het ook gelezen en hier lagen nog beren die de kleinkinderen vroeger, wanneer ze hier logeerden, mee naar bed namen. Heb ze meteen voor de raam gezet
Jolande zei…
Ik kon niet bij mijn grote beren, maar ik had nog een heel klein beertje en die hangt nu een paar dagen voor mijn raam.
Lut en Luc zei…
dank je wel voor het verhaal uit het boek. Ik ken het boek niet, maar hier zit er inderdaad al een week een beer voor het raam en bij de overburen droomt een beer van een lekkere pot honing
Lida zei…
Haha....heb ook een beer voor mijn raam. Ik vond het zo'n leuk idee!
Bill zei…
What a cool idea, very nice!
Nana zei…
Oh, ik wist niet dat je in Nederland ook op berenjacht kan. Wij doen ook mee. Leuk!
Marthy zei…
Er komen er meer en meer, zo leuk.