Doorgaan naar hoofdcontent

Een wagen volgeladen

 Ja, een wagen volgeladen maar niet met oude wijven. Met zeven dozen boeken en een paar zakken die gevuld waren met kleding en ander spul. En dan nog een doosje met dit en een doosje met dat. Er zaten ook dingen van dochter bij, ik was gisteren even bij haar gaan ruimen, zij is er niet echt goed in. Nou, haar moeder wel hoor, die zit helemaal in de opruim flow, haha.

Mart en ik stonden vanmorgen al voor negenen bij de Dorcas in Bergambacht voor de deur en konden meteen lossen. Vooral met de boeken waren ze erg blij, dat schijnt heel goed te lopen. Ik had van te voren nog gebeld of ze er wel zoveel tegelijk wilden hebben maar dat was totaal geen probleem, graag zelfs. Voor de oude ski's en skischoenen van dochter daarentegen was geen interesse, die konden weer mee terug.

Er loopt in deze kringloop een grote ploeg oudere mensen, zowel bij de inname als bij de verkoop. Allemaal vrijwilligers, ik herken er ook vaak mensen uit ons eigen dorp. Je kan altijd merken dat ze het leuk hebben onder elkaar, er hangt een goede sfeer.

Mocht je nog interesse hebben in deze kast die net binnenkwam, ze zijn vandaag tot twaalf uur open. Wij waren blij dat dat we weer leeg naar huis konden rijden,

Reacties

De ware handelsgeest, ha ha
Onliemie zei…
Hier staan ook wat dozen met dit en wat dozen met dat klaar. En wat zakken met kleren. Nu nog wegbrengen. :-)
Lut en Luc zei…
soms is het opruimen een stuk gemakkelijker als alles weg mag of moet. Veel succes nog
Marthy zei…
Ik struikelde hier over dozen, er moest echt wat weg.
Marthy zei…
Hoe dan ook, het huis moet leeg en dat maakt het inderdaad een stuk makkelijker.
Sjoerd zei…
Voor wat ze niet willen hebben moet je vervolgens nog naar het milieupark...
Bertiebo zei…
Knap dat je zo goed kan opruimen. En helemaal als het nodig is voor een verhuizing. Wat ben je dan tevreden hè als het de deur uit is
In de weer zei…
Lekker, opruimen ! Zou bijna zelf ook beginnen ;-)
Marthy zei…
Nou,, dat is geen probleem., Sjoerd. Er staat inmiddels een oude vriezer klaar, twee oude apparaten uit de keuken van onze zoon die de boel aan het verbouwen is, en dan nu die skies. Er zal nog wel meer bijkomen en dan gaat alles in de aanhanger richting Gouda.
Marthy zei…
Ik raak steeds tevredener. Ruimen doet iets met je.
Marthy zei…
Nou, maandag dan maar eens beginnen.....?
Bij ‘mijn’ vrijwilligerswerk komt ook iedere week weer van alles en nog wat binnen, wij mogen dan kaf van het koren scheiden, liefst nog voordat de brengers weer weg zijn. Onbruikbare rommel en afval willen we niet.
Marthy zei…
Ik zat er ook al aan te denken om me aan te melden als vrijwilliger daar, Inge.
Elizabeth zei…
Weg is weg, lekker doortastend! En ik ben altijd zó blij met kringloopwinkels!
miekequilt zei…
Wat heerlijk hè, om op te ruimen. En het geeft een goed gevoel als je andere mensen er blij mee kunt maken. Die kast vind ik enig. Wit schilderen en hij is weer mooi. Maar helaas, hier in huis staat het Vol!!
Emie zei…
Het geeft zoveel overzicht als je opruimt. En het leuke is... je mist de spullen na het wegbrengen niet eens.
Marthy zei…
Ik heb echt nog nooit iets gemist, Emie.
Marthy zei…
Waar moest wee anders heen met onze overbodige spullen?
Kees zei…
Ha Marthy, leuke zaak daar, wij gaan er ook wel eens snuffelen, ze hebben echt leuke en goede spulletjes.
Bill zei…
It looks like it's moving forward and that's good.
Marthy zei…
Een hele goede kringloop Kees, en alles zo netjes en schoon.
Griemmank zei…
Goed bezig jullie !! Ik kom niet vaak in een kringloopwinkel, maar als het toch eens gebeurt dan denk ik de hele tijd tijdens het rondlopen: oh, wat fijn dat ik he-le-maal niks wil hebben. Dat vind ik dan weer zielig voor de mensen in die winkel en dan koop ik toch maar een klein glazen/kristallen doosje of zo, waar bonbonnetjes in kunnen. Of een leuk bloempotje voor een plantje. Leuk inpakken en dan heb je een mooi weggevertje. De achterkant van de kringloopwinkel ken ik wel heel goed, want daar kun je je spullen afgeven. ;-)
Marthy zei…
Inderdaad, een bloempotje haal ik er ook weleens en dan neem ik ook nog een paar van die tuintijdschriften mee die 25 eurocent kosten. Lekker om in het Franse huis te lezen.
Heerlijk is dat, als je het hebt weggebracht, dan zie je echt resultaat. Fijn dat er zo'n mooie en goede kringloop in de buurt zit.