Beeldbank Boerderijen 4

Veel boerderijen in onze omgeving hebben hun functie verloren en worden woonboerderijen.  Aanpassingen en verbouwingen zijn natuurlijk onvermijdelijk als men er alleen nog maar in gaat wonen maar vaak gaan het ten koste van de oorspronkelijke kenmerken.

Deze boerderij fotografeerde ik verleden week voor de Beeldbank en is er eentje die volgens ons mooi bewaard gebleven, er is geen doorzonwoning van gemaakt. De raampartijen zijn bewaard gebleven en aan de oorspronkelijk bouw van de boerderij is ook niets veranderd.

De schuur achter het huis was nieuw gebouwd door de vorige  eigenaar maar de mensen die er nu wonen vinden hem eigenlijk veel te groot en niet bij de boerderij passen. 

Deze mensen waren trouwens heel gastvrij. Ik belde aan om toestemming te vragen om op het erf te fotograferen en we werden direct binnen gehaald, veel te koud buiten, en zaten al snel in een mooie grote woonkeuken aan de koffie met een speculaasje. We hebben er lang zitten kletsen, hadden veel gemeenschappelijks.

Om je boodschappen te doen moet je als je hier woont in de auto stappen maar zo'n achtertuin maakt veel goed. 

Deze foto kreeg ik naderhand nog toegestuurd en hij is ongetwijfeld met een drone genomen. Mooi om zo'n foto van je bezit te hebben.

Ook deze foto werd me toegestuurd en daar was ik blij mee. De foto is genomen in 1930 en toen ik hem wat vergrootte op het scherm van mijn laptop zag ik helemaal bovenin 'Anno 1727' op de voorgevel staan. 
Bijna driehonderd jaar oud!

Reacties

 1. Prachtig zeg en wat leuk die dronefoto. Dan zie je pas goed hoe groot. En de laatste foto met jaartal. Wat bijzonder allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien is deze niet helemaal origineel gelaten, neemt niet weg dat het frame waarschijnlijk gelijk gebleven is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gebleven ondanks de modernisering. Leuk hoor dat we dat allemaal mee mogen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig en ook mooi dat je zo ontvangen werd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De grootte van de schuur er achter valt erg mee als je ziet hoe groot de hooimijt was die er vroeger stond. En dat je daar even in de woonkeuken aan de koffie zat lijkt me echt zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boerderijen fotograferen is leuk, maar het contact met de mensen in die boerderijen is bijna nog leuker. Dat blijft je bij.

   Verwijderen
 6. Op de drone foto zie je de persoon die hem bediend, staan. Erg mooi allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. It is ever so wonderful to "see" you nearly everyday, to be able to visit the countryside I love from my armchair in New Hampshire U.S.. I have especially enjoyed these Image Bank Farms.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welcome to my blog, Drenthegirl. Are you originally from Drenthe?

   Verwijderen
 8. Wat een mooie boerderij. En die foto van bovenaf is ook erg mooi. Het blijft leuk om jouw mooie foto’s en info te lezen.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is dat ik geen jaloezie ken anders zou ik het zeker geworden zijn. Vooral die foto van bovenaf vind ik mooi. Daar zullen de bewoners graag naar kijken. Natuurlijk werd je onthaald!
  Prachtige foto's, ik kijk er altijd met plezier naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig. Ik vind de luiken er ook zo mooi bij staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weer een oude boerderij met verhaal om aan de lijst toe te voegen.
  De onderste vergeelde foto met melktuiten aan de weg die zo'n 2/3 keer per dag stonden te wachten tot de melkophaler ze op kwam laden om naar de melkfabriek gebracht te worden past helemaal in het plaatje. Nostalgische beelden die je op het platteland niet meer tegenkomt sinds de melkveeboeren over grote gekoelde melktanks beschikken die nog maar enkele keer per week opgehaald worden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk, wat moet ik mij voorstellen bij de beeldbank?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie hier Margriet: https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.com/2020/11/beeldbank-boerderijen.html

   Verwijderen
 13. Geweldig hoe jij dat in woord en beeld brengt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.