In de meet I

Voor alle kinderen in Nederland begonnen vanmorgen weer de lessen maar dan wel thuis. De scholen zijn voorlopig nog dicht tot 18 januari behalve dan voor de eindexamenleerlingen zoals kleinzoon Thijs, die volgen de lessen op school. Het vraagt weer aardig wat aanpassingsvermogen van de ouders. Schoondochter Christianne maakte deze poster voor Saar en Luuk, ik vond hem erg leuk. 

Saar zou Saar niet zijn als ze niets toe te voegen zou hebben, dat is er eentje van altijd het laatste woord. Haar tekening laat de keukentafel zien met hoge stoelen er aan, zij zitten daar met zijn tweeën vaak te werken en hun moeder dan in de woonkamer. Ik snapte alleen niets van de zin die ze er bij schreef en heb op laatst maar gevraagd wat 'in de meet' was, ik dacht dat het een uitdrukking van Saar zelf was. Maar ik ben eruit, 'Google Meet' is een videocommunicatiedienst en veel scholen maken er gebruik van. Je kan zo met grote groepen videobellen.

Wat voor mijn kleindochter van zeven de normaalste zaak van de wereld is, het woord is gewoon in haar spreektaal opgenomen, was voor mij een vraagteken. Het hebben van kleinkinderen is een vreugde en ze houden je ook nog eens bij de tijd.
 

Reacties

 1. Hihi, zonder kleinkinderen moeten we het zelf uitzoeken. Dus bedankt, weer wat geleerd 😂😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het super gemaakt... Voor Jeslynn is er niets geregeld, maar die is ook nog maar 4 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist het ook niet. Leuk die poster!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie van hieruit de hoofden van de buurjongens boven de vensterbank uitsteken: ook zij volgen de lessen vanuit thuis. Ben blij dat ik geen schoolgaande jeugd meer in huis heb ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk ondertussen ook in het onderwijs. Gelukkig zijn in België de scholen gewoon open. Enkel de tweede en derde graad van het middelbaar heeft afwisselend thuis en op school les. De lock down van vorig schooljaar heeft een enorme achterstand met zich meegebracht en valt dus wat mij betreft te vermijden. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke enthousiaste schoondochter heb je, die zo op een speelse manier een schema maakt voor de thuisblijvende schoolkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig! En dan die toegift van Saar...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtschema zo en ja, wij moeten maar bij zien te benen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zal het gaan merken als Fien naar school gaat, je moet dan hard rennen om alles bij te houden. De wereld verandert steeds sneller.

   Verwijderen
 9. "In de meet" herkend ik omdat m'n dochter de term ook gebruikt. Maar om dat te lezen van je kleindochter...heeft ze eigenlijk nog wel les nodig :-D Ik vind Saar briljant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een leuke poster

  18 januari ?...

  Hier bij ons was het voor de grote meerderheid een "normale " schooldag

  Google Meet is nieuw voor mij

  prettige avond !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Google classroom zeggen onze kleindochters maar het komt op hetzelfde neer. Het spul is bijdehand en wij kunnen nog wat van ze leren. Enige poster, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed begin van de dag zo'n leuke poster met planning.
  Ja,het is een hele organisatie voor school,ouders en kinderen.
  Had vanmiddag mijn zus even in de app, die haar kleinkind te logeren heeft omdat haar ouders een beroep hebben waar thuiswerken niet mogelijk is.
  Ze volgde haar lessen ook online bij oma aan tafel.
  Ik kreeg ook een vraag over Rembrandt van Rijn, wat is de frottis?
  Gelukkig was ik niet in beeld en kon even spieken op Google.
  Kreeg na mijn antwoord, drogekwasttechniek 'n duimpje.
  Wij kunnen veel leren van onze kleinkinderen maar andersom kleinkinderen ook van opa en oma die in mijn tijd veel vaardigheden leerden zoals naaien,tuinieren en koken etc. en die waardevolle kennis kunnen ze doorgeven aan de kleinkinderen die op bepaalde leeftijd die wijze lessen veel interessanter vinden dan de saaie leerstof uit een boek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk gemaakt die poster. Het vraagt heel wat tijd en een goede organisatie die thuislessen. Gelukkig gaan ze hier nog gewoon naar school (voor zo lang als het duurt).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.