Frida in huis

Frieda Kahlo hangt sinds een paar weken bij ons aan de muur en daarom wilde ik graag het nieuwe boek over haar lezen. Ik besprak het gisteren in mijn blog. Over zo'n imponerend persoon in je huiskamer wil je toch graag wat meer weten.

Ik nam deze foto anderhalf jaar geleden in Parijs, het is een groot getekende poster die op een muur werd geplakt. Als je even terug klikt kan je zien dat de afbeelding aan de onderkant behoorlijk beschadigd was. Een lieve vriend heeft voor mij heel knap de foto bijgewerkt.

Toen wij gingen verhuizen naar ons nieuwe onderkomen wist ik één ding zeker, er zou een fotomuur komen. Dat wilde ik al jaren en nu we opnieuw begonnen met inrichten was de gelegenheid daar. Ik had er nog geen idee van hoe ik het vorm zou gaan geven maar door veel naar afbeeldingen van zulke muren met foto's op internet te kijken wist ik na een poosje hoe ik het wilde gaan doen. Nieuwe lijsten kocht ik niet, ik had er nog genoeg in huis en die ging ik gebruiken. Een wand met verschillende lijsten stoort mij niet.

Toen we al een paar weken helemaal ingericht waren heeft Mart voor mij alle lijsten die ik verzameld had en die al een poosje tegen de bank stonden opgemeten en er een mal van patroonpapier van gemaakt. Nu kwam het moeilijkste, tenminste dat dacht ik, met die stukken papier een mooi geheel maken tegen de wand. Ik pakte een trapje, een rol tape en begon ergens bovenin en tot mijn eigen verbazing zat al na een half uur de hele handel tegen de muur en is er niets meer aan veranderd.

Het duurde daarna ook nog wel even voordat ik besloten had welke foto's in de lijsten kwamen, wat een gepuzzel. De foto's zijn allemaal van eigen hand behalve de drie onderste. Het meest linkse is een schilderijtje wat ik ooit kreeg, de foto van de kinderen die ze ons gaven toen we dertig jaar getrouwd waren moest er ook bij en de vrouwenkop rechts was een voorblad van een groot tijdschrift uit 1935 wat ik ooit kocht op een brocante. Er zat een lelijke scheur in maar dat heb ik mooi kunnen restaureren. 

Ik zal in de nabije toekomst nog wel wat veranderen, hier en daar een wat lichtere foto, misschien zwart wit maar ik weet wel dat Frida blijft hangen, die vind ik zo mooi.

Reacties

 1. Erg fijn zo’n fotomuur, wij hebben dat hier ook en hoewel er veel verschillende afbeeldingen hangen, straalt het geheel toch rust uit.
  Heel mooi Marthy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel mooi uit op deze wijze, wij hebben dat in de hal/gang gedaan. Het is iedere dag een beetje weer een herkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, een genot om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om stap voor stap in te richten met spullen die een verhaal hebben. Een mooie persoonlijke wand op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie wand zo en wat een handig stappenplan. Daar ga ik mijn voordeel mee doen, want zo'n wand wil ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt eer van je werk zo, Marthy.
  En natuurlijk ook alle eer aan je 'mallenman'!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig vind ik het, zo'n fotomuur. Erg mooi gedaan. Die foto van je kinderen, die is super!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf het begin was ieder lid van de familie het er over eens dat deze foto aan de wand moest. Hij hing voorheen in onze toilet;-(

   Verwijderen
 8. Jij hebt gevoel voor huizen inrichten. In le Serret doe je dat net zo fantastisch. Slim idee om mallen te gebruiken. Die Mart, toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Foto wand met meerdere verhalen en herinneringen, mooi om naar te kijken.
  Krijg helaas niets te zien op de terug klik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O Marthy. Wat mooi. Allemaal anders en toch passend bij elkaar. En deze Frida is ook heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi deze fotomuur. Frida past er goed tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is nu wel handig, je kunt in de lijsten gewoon andere afbeeldingen doen en dan hoef je geen nieuwe gaten te maken. Afdrukken kan in zoveel maten tegenwoordig, en anders snij je een beetje bij.
  (en mag ik zeggen dat ik de poster in z'n beschadigde vorm misschien nog wel mooier vindt?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog eens terug gekeken en hij is in de 'rauwe' versie eigen ook heel mooi.

   Verwijderen
 13. Geweldig je fotomuur. Ik vind de lijstjes prachtig bij mekaar passen. Knap gekozen en opgehangen. Mag je trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schitterende wand...
  Niks meer aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.