Even terug in de tijd

Ik neusde weer eens op de Facebook pagina van mijn geboorteplaats Noordwijk en behalve dat ik  even leuk contact had met een paar oude buurmeisjes kwam ik ook deze foto tegen. Zicht op Noordwijk-Binnen en dan meer in het bijzonder het grote terrein van Konijnenburg & Mark, een van de grootste bollentelers van Noordwijk en omstreken. De foto zal gemaakt zijn vlak voor de sloop, er werd een woonwijk gebouwd.

Wij woonden er vlak naast, links van het witte kruisjes in de linkerbovenhoek van de foto. In die grote loodsen, een hoge en een lagere stonden een groot deel van het jaar bollenkratten en kisten en als wij de kans kregen speelden wij daar in die loodsen. We bouwden van die kisten een gangenstelsel met straten en pleinen, mooi was dat. Ik heb prachtige herinneringen aan die plek.

Op de voorgrond is een deel van de Voorstraat te zien met het huis van de notaris en de dokter, het grote postkantoor en hotel restaurant 'Hof van Holland'. 

Reacties

 1. Lekker is dat, even "back in time"...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet leuk geweest zijn, dat bouwen met die kratten. Zou tegenwoordig denk ik niet meer toegestaan worden. Ook niet oogluikend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De actieve spelletjes met andere kinderen waar we ons in vroeger tijden mee vermaakten geven nog altijd een plezierig gevoel wanneer we daarover herinneringen ophalen met leeftijdgenoten.
  Duizend en een leuke herinneringen schieten door mijn hoofd bij het lezen van jou blogpost,Marthy. En ze spelen zich bijna allemaal af in de buitenlucht dicht bij huis met vriendjes en vriendinnetjes. Vraag me af nu je nog maar zelden kinderen op die manier buiten met elkaar ziet spelen wat zij straks aan leuke herinneringen zullen hebben uit hun kindertijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben vast heel veel herinneringen, want ik zie nog heel veel kinderen hier bij ons in de buurt, buiten spelen. Er worden hutten gebouwd, verstoppertje gespeeld, gevoetbald en ga zo maar door.
   Leuke herinneringen Marthy, en leuk om op die site te kunnen kijken. Ik ga eens kijken of zoiets er is van de plek waar ik mijn jeugd doorbracht.

   Verwijderen
 4. Wie mooie jeugdherinneringen heeft, is een gezegend mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke herinneringen. Zo even terug in de tijd is altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk om te zien. Ook al hebben wij nooit in Noordwijk gewoond, het blijft mijn tweede "home town" ;-) Denk dat wij als kind er wekelijks wel kwamen. Als ik oude foto's van Leimuiden zie kijk ik ook met weemoed terug. Zo zonde dat alles vol gebouwd is en dan al niet gesloopt, zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben daar op die plek zo'n fijne jeugd gehad, Stephanie. Opa en oma hadden niet veel geld maar er was altijd aandacht, gezelligheid, veel buurkinderen en er was heel veel speelruimte.

   Verwijderen
 7. Ik heb een hele oude klassenfoto van mijn moeder en daar staat ook een Clazien van Bohemen op. Is dat familie van jou Marthy?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een tante van mij. Ik heb nog steeds contact met haar dochter.

   Verwijderen
 8. Leuk, dat je dat kon terugvinden.
  Ik kan dagelijks langs mijn oude huis lopen, van mijn 2de tot mijn 10de woonde ik daar.
  Goeie ouwe tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben je een bofkont, Marlou. Het geeft wat vertrouwds.

   Verwijderen
 9. Wat leuk om foto’s van vroeger terug te zien. Ik vind sowieso zulke zwart-witte foto’s mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.