In de Meet II

 
Saar moest op school voor het onderwerp 'Nieuwsbegrip' een item uit het Jeugdjournaal wat 40 jaar bestond gebruiken om een verhaaltje te schrijven en dat daarna voor te lezen. Dat gaat natuurlijk niet in de 'echte' klas want die zal voorlopig nog even leeg blijven. Alles gaat virtueel dus werd er een filmpje gemaakt waarin onze kleindochter duidelijk maakt hoe goed haar school het thuisonderwijs doet. Onze zoon en schoondochter zijn dan ook erg gelukkig met het thuisonderwijs wat de school geeft.

Na een les wordt er aan de kinderen duidelijk gevraagd of ze het begrepen hebben. Zo niet dan wordt er 's middags tijd vrijgemaakt om de stof nog eens uit te leggen. Er zijn natuurlijk ook kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben en ook daar wordt een aparte les voor gemaakt. Alle kinderen hebben van school een Chromebook, een kleine laptop, voor thuis gehad waarop ze via internet kunnen werken en communiceren met elkaar, in de 'meet', Ik vertelde daar in een vorige blog al over.

Nou, hier komt Saar, ik zie er zomaar een tweede Jinek in, haha.

 

Reacties

 1. Dat doet Saar ontzettend goed!
  Ik ben geen fan van Jinek, en Saar mag van mij onmiddellijk haar plek innemen...
  Wat een gaaf kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar is het dus ook keurig geregeld... En ik hier maar ploeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, Saars meet is helemaal niet gek. Ik hoor helaas andere verhalen! Maar dit terzijde hoor. Wat is Saar toch een leuk kind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zowel dochter als schoondochter spreken online heel veel vrouwen in het hele land en horen zo veel verschillende verhalen over het thuisonderwijs. Helaas bij vele bedroevend.

   Verwijderen
 4. Die Saar van jullie komt er wel zo te horen:-)
  En dat heb ik van mijn 2 kleinkinderen die inmiddels al volwassen zijn ook altijd gezegd en ik heb gelijk gekregen. Het zijn geen bekende Nederlanders die dagelijks op de buis komen,denk ook niet dat ze daar op zitten te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze doet het geweldig, leuk om te zien voor haar ongetwijfeld trotse oma !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat doet die Saar dat goed zeg! Naar aanleiding van haar presentatie kreeg ik er een van onze kleindochter, die werkt met snappet en is daar ook heel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke presentatie. Super dat iedereen een Chromebook kreeg. Ik mocht vandaag onze kleinzoon weer helpen, ik vind het best moeilijk. Niet de les, maar het werken achter een scherm. Laten we hopen dat alles uiteindelijk toch goed zal aflopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat doen die kinderen dat dan toch makkelijk, hè Mieke.
   Ik zou er ook tureluurs van worden.

   Verwijderen
 8. Saar doet dat prima

  Ik stel me voor dat sommigen daar meer moeite mee hebben..

  Prettige avond Marthy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor kinderen die wat moeite met leren hebben zal het corona tijdperk niet makkelijk zijn. Het hangt natuurlijk ook van de school af maar die zijn eigenlijk niets te verwijten, hebben hun handen vol.

   Verwijderen
  2. Zo trotse oma...wat een heerlijk open en welbespraakte kleindochter heb je. Al een echte verslaggeefster. Wel fijn dat het allemaal goed georganiseerd is op haar school. Ik ken inderdaad ook hele andere verhalen.

   Verwijderen
 9. Zalig filmpje. Wat doet jouw kleindochter dat goed. Zo vlotjes.
  Hier al een hele tijd afstandsonderwijs. Maar niet voor het basisonderwijs. Die gaan hier nog steeds fulltime naar school alhoewel dat er intussen hier en daar toch wel wat scholen even helemaal dicht moeten omwille van te veel besmettingen. In België denken ze nog steeds dat het bij jongere kinderen zo'n vaart niet loopt. Ik heb mijn twijfels. Voor het secundair is het hier afstandsonderwijs gewisseld met les op school. En elke school organiseert dat weer anders. Om en om de week met volle klassen of met halve klassen. In ieder geval ben ik heel blij dat ik het allemaal niet meer hoef mee te maken en te organiseren want wat "sportlessen" betreft, is het rampzalig door alle maatregelen. Dat we toch maar gauw weer naar normaal kunnen. En nu zouden de grenzen dicht gaan voor niet essentiële verplaatsingen en reizen. Gaan jullie nog naar Frankrijk gaan deze winter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt je rust ondertussen wel verdiend, geniet daar maar van. Deze winter naar Frankrijk gaan zal niet gaan, wij mogen niet naar het buitenland reizen. Natuurlijk zouden we het zonder enig gevaar voor besmetting wel kunnen doen Kris maar dat vinden wij niet gepast tegenover onze medemens. Afwachten maar....

   Verwijderen
 10. Helder verwoord voor zo'n meiske, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die Saar! Helemaal niet verlegen en wat praat ze netjes en volwassen. Ik vind het razend knap. Ik kan me voorstellen dat jullie als opa en oma een klein beetje (proest) trots zijn. Heel terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die meiden van tegenwoordig zijn zo bijdehand, daar weet jij toch ook alles van.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.