Doorgaan naar hoofdcontent

Cursus portretfotografie

De afgelopen vijf weken volgde ik op mijn fotoclub met vier andere leden een cursus portretfotografie, gegeven door één van onze eigen mensen. Roland, onze docent, heeft een groot deel van zijn leven les gegeven. Weliswaar in een hele andere materie, maar hij weet wat lesgeven is en het is een genot om van die man te mogen leren want hij weet ook nog eens alles, maar dan ook alles van fotografie. Ons model was Nancy die al zo vaak op onze club model heeft gestaan dat ze poseert als een beroeps. Eigenlijk moesten wij leren om ons model aanwijzingen te geven, maar Nancy gaat zitten, draait haar mooie koppie een paar keer en je kan klikken. De foto hieronder kan natuurlijk helemaal niet als portretfoto doorgaan maar die heb ik er bijgezet om te laten zien hoeveel lol we vaak hadden.We leerden hoe belangrijk de lichtval op een gezicht is en daarvoor met lampen en reflectieschermen te werken. De cursus heette niet voor niets "Het Licht Zien". Ook figuurlijk gesproken, want ik zal nog heel wat licht moeten zien, haha. Voor de laatste avond had Nancy haar bos krullen gestyled zodat we weer een heel ander model zagen. We hebben in die vijf weken veel geleerd, genoten en gelachen en voor ons had de cursus nog wel langer mogen duren. Bedankt, Roland en Nancy!

Reacties

Mirjam zei…
Ik deed afgelopen voorjaar een fotocursus bij mijn eigen dochter, die fotografe is. Geen portretfotografie, maar meer de ins en outs van het fograferen in het algemeen en we leerden de spiegelreflexcamera goed kennen. Heel veel geleerd ook...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Nancy zei…
Leuk stukje Marthy!
Het was zeker leerzaam en erg gezellig (ook voor mij).
Als jullie nog een keer willen oefenen met mij hoor ik het wel ;-)!
Tot snel op jullie presentatie avond.

Liefs Nancy
Inge zei…
Mooi, en jullie model, *zucht* zo heerlijk natuurlijk zoals zij poseert. Ik heb absoluut geen fotogeniek hoofd.
Bertiebo zei…
Wat een leuk model en mooie foto's ook! Maar die lachende vind ik het allerleukst!
Wieneke zei…
Ik ben altijd verbaasd om het grote verschil tussen fotogeniek zijn en juist niet. Wij noemen dat hier in huis 'plakken'. Het lijkt mij een grotere uitdaging om een totaal niet fotogeniek mens mooi op de kiek te krijgen. Maar dat wordt zeker de volgende cursus? ;-)
Marthy zei…
Ik fotografeer veel, Mirjam, maar ik weet echt niet alles van wat mijn spiegelreflexcamera allemaal kan.
Marthy zei…
Dank je Nanc, voor je reactie. Tot gauw.
Marthy zei…
Ik zucht met je mee, Inge, ook ik sta hoogst zelden een beetje aardig op een foto.
Marthy zei…
Ik eigenlijk ook, Bettie, gewoon omdat ie zo spontaan is.
Marthy zei…
Ik heb tijdens deze cursus ook geprobeerd om thuis een vriendin mooi op de foto te krijgen maar dat lukte niet. Zij is net als ik niet echt fotogeniek en je moet al echt een heel goede fotograaf zijn om er dan iets moois van te maken. Die kwaliteiten heb ik niet, Wieneke.
Muggenbeet zei…
Je doet dat goed Marthy!
Marthy zei…
Dank je Ludo. Het is echt niet makkelijk en maar goed dat we zo'n bijna professioneel model hadden. Het smaakt wel naar meer.
Wieneke zei…
Nee, waarschijnlijk is zij net als ik zich té bewust van het feit dat er een foto gemaakt gaat worden. Ik krijg ook onmiddellijk iets verkrampts over me en dat zie je terug. Als er een foto gemaakt wordt terwijl ik totaal niet in de gaten heb dat er gefotografeerd wordt, is het resultaat veel leuker. Nou ja, ach........ :-)