Doorgaan naar hoofdcontent

Louis

Ik leef binnen een voetbalminnende familie. Man, zonen, dochter, schoondochters en oudste kleinzoon zijn gek op voetbal en weten er heel veel van. Er is één klein puntje. Mart is voor Feyenoord en de rest daarentegen is voor die Amsterdamse club. Maar hier gaan ze goedmoedig mee om en verder zijn ze niet van plan om hun voorkeur te veranderen. Ik kijk al die voetbalwedstrijden met een half oog mee en ondertussen lees ik een boek. Maar als Louis in beeld kom ga ik op het puntje van mijn stoel zitten want wat is die man vermakelijk.
Ik citeer uit de Volkskrant van 25 november:
De persconferenties van Van Gaal zijn vaak onderhoudender dan de wedstrijden van Manchester United. De Britse verslaggevers eten uit zijn hand. Hoewel zijn Engels iets is verbeterd, produceert Van Gaal ook dinsdag soms tenenkrommende zinnen. Zo is bij hem 'the first match against PSV disappointed', de wedstrijd was teleurgesteld.
En Memphis speelde na rust tegen Watford 'a little bit more less than in the first half'. Bij PSV heb je spelers, die 'makes the team more sharp'. Van Gaal komt ermee weg, vanwege zijn status en charisma. Nog een jaar is hij tevens te boeken als stand-up comedian. 'En dan ga ik met pensioen.'

En dat laatste zou ik nou echt jammer vinden. Louis geeft het voetbalgebeuren tenminste nog wat kleur want de meeste voetbaltrainers zijn somber, saai en veel te serieus.

Reacties

Emie zei…
Ha, wat een verrassend blogje! Geef mij Foppe maar.
Marthy zei…
Ook ik ben blij dat Foppe (even) terug is. Vond zijn traantjes afgelopen weekend vertederend.
Bertiebo zei…
Ik ben het helemaal met je eens wat van Gaal betreft. En ook die andere voetbaltrainers die allemaal in de je-vorm praten. Verschrikkelijk.
Marthy zei…
Ik weet zeker dat die knapen allemaal mediatraining krijgen waar je helaas niets van kan merken.
Vera zei…
Ik heb niets met voetbal, dit heeft te maken met een jeugd trauma. Verplicht voetbal kijken. Ik was meer van het ballet en zo. Daarentegen vind ik René van der Gijp ook zeer vermakelijk, Foppe aandoenlijk en Louis ergerlijk. Whaaaaa
Marthy zei…
Juist omdat die man zo tenenkrommend ergerlijk is zorgt hij voor vermaak, Vera.
Wieneke zei…
Ach, Marthy, het is allemaal theater. Van Gaal kan best goed Engels praten, maar hij wil dat imago ook een beetje in stand houden. Hetzelfde geldt voor die sjagrijnige Maarten van Rossem. Ook een act, want in het echt is het een alleraardigste man, die heel gezellig is en voor zijn studenten heel erg veel betekende. Deze wetenschap heb ik uit zeer betrouwbare bronnen.
Marthy zei…
Nou, dan zijn deze beide heren in ieder geval goed acteurs, haha.
Lida zei…
Vermakelijk, ergerlijk... hij roept van alles op. Ik zag laatst een filmpje van een kinderpersconferentie waar hij alleraardigst en vriendelijk deed. Hij woont trouwens in Noordwijk. Net als Edwin van der Sar en Dirk Kuijt (bijna).
Marthy zei…
Oh, dat wist ik niet Lida, dat Van Gaal in Noordwijk woont. Van Edwin en Dirk wist ik het wel.
En ik denk dat Louis heel vriendelijk kan zijn, zelfs heel charmant.