Rondje plassen met de GPS

Ik wilde vanmiddag persé een GPS wandeling lopen hier in de buurt, maar de meeste routes die ik kon downloaden gingen over graskades en dijken. We wonen hier zo'n beetje op het laagste punt van Nederland en onze veengrond is op dit moment van het jaar heel zompig, dus dat betekent dat je doorlopend loopt te ploeteren door de modder en daar had ik geen zin in. Uiteindelijk vond ik een mooie route in Reeuwijk, rond verschillende plassen.


De temperatuur was prima, lekker om te lopen en er stond geen wind, de plassen waren spiegelglad. Heel duidelijk, de GPS, we konden het goed volgen. Toch ging het mis want op een routekruising van de heen en terugweg liepen we verkeerd. Gelukkig kwamen we keurig bij de auto uit en hebben we weer wat geleerd.Reacties

 1. Prachtig gebied rondom de Reeuwijkse Plassen en....mooi wandelweer.
  Ben vooral erg verliefd op de laatste foto met de knotwilgen. Schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het weer was super, Ineke, helemaal niet koud. En dat voor half december!

   Verwijderen
 2. Gelukkig kwamen we bij de auto uit... Dat zou mooi zijn, een GPS systeem en dan verdwalen. Aan de foto's te zien was het wel een super route.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We maakten zelf een stomme fout met die GPS, Sjoerd, maar hij brengt je dan toch weer bij je startpunt en dat is altijd handig. Nu hadden we dat zonder GPS ook wel gered, want we wonen niet ver van de plassen en zijn daar goed bekend.

   Verwijderen
 3. Leuk om even mee te genieten! Toen we verkering hadden liepen Peter en ik hier vaak een rondje. Afgelopen zomer kwamen we er weer eens, en toen vonden we dat er veel veranderd was. De plassen zelf natuurlijk niet, maar het parkeerterrein en het restaurant..., de kleedcabines.. Dat was er jaren geleden allemaal nog niet.
  Maar het is een prachtig stukje natuur daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij liepen helemaal aan de andere kant, Elizabeth, en zagen het restaurant vanaf een afstand liggen. Het was lang geleden dat we daar gelopen hebben maar het blijft mooi.

   Verwijderen
 4. Wat geleerd en prachtige foto's, wat wil een mens nog meer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons dorp ligt net onder het hoogste punt van de gemeente: 101,6 meter, dus weinig kans op natte voeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig Inge, jij zo hoog en wij zo laag. Het water staat op het ogenblik heel hoog in de polders en veel weilanden staan blank.

   Verwijderen
 6. Mooi oefenrondje dus. Het belangrijkste is natuurlijk dat je weer voor het donker wordt bij de auto terugbent :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanstaand weekend gaan we nog veel meer lopen en aangezien ik al weken loop te tobben met een hardnekkig verkoudheidsvirus wilde ik ook even bekijken hoe het mijn met lijf ging, Wieneke. Dat moet deze week echt wat beter worden.....

   Verwijderen
 7. Alleen om de foto's al, die wandeling. Is ie ook te lopen zonder GPS, met een routekaartje? Nou ja, linksom of rechtsom is het er mooi. Ik hou heel erg van dit soort landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Els, ik heb even een link naar een gelijkwaardige route voor je opgezocht: http://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/1248982/wandelroute/de-reeuwijkse-plassen
   De route die wij liepen was via een site waar je abonnee van moet worden.

   Verwijderen
  2. Wat lief. Ik ga gauw kijken en hopelijk samen met man daar eens wandelen. Bedankt.

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige route had je uitgezocht. Dat zal dubbel en dwars genieten zijn geweest. En dat kun je terugzien in je foto's... zo mooi!
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat er geen wind stond kregen die plassen zo'n verstild uiterlijk, Mirjam, erg mooi.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.