Doorgaan naar hoofdcontent

Rondje plassen met de GPS

Ik wilde vanmiddag persé een GPS wandeling lopen hier in de buurt, maar de meeste routes die ik kon downloaden gingen over graskades en dijken. We wonen hier zo'n beetje op het laagste punt van Nederland en onze veengrond is op dit moment van het jaar heel zompig, dus dat betekent dat je doorlopend loopt te ploeteren door de modder en daar had ik geen zin in. Uiteindelijk vond ik een mooie route in Reeuwijk, rond verschillende plassen.


De temperatuur was prima, lekker om te lopen en er stond geen wind, de plassen waren spiegelglad. Heel duidelijk, de GPS, we konden het goed volgen. Toch ging het mis want op een routekruising van de heen en terugweg liepen we verkeerd. Gelukkig kwamen we keurig bij de auto uit en hebben we weer wat geleerd.Reacties

Ineke zei…
Prachtig gebied rondom de Reeuwijkse Plassen en....mooi wandelweer.
Ben vooral erg verliefd op de laatste foto met de knotwilgen. Schitterend!
Sjoerd zei…
Gelukkig kwamen we bij de auto uit... Dat zou mooi zijn, een GPS systeem en dan verdwalen. Aan de foto's te zien was het wel een super route.
Elizabeth zei…
Leuk om even mee te genieten! Toen we verkering hadden liepen Peter en ik hier vaak een rondje. Afgelopen zomer kwamen we er weer eens, en toen vonden we dat er veel veranderd was. De plassen zelf natuurlijk niet, maar het parkeerterrein en het restaurant..., de kleedcabines.. Dat was er jaren geleden allemaal nog niet.
Maar het is een prachtig stukje natuur daar!
Bertiebo zei…
Wat geleerd en prachtige foto's, wat wil een mens nog meer
Inge zei…
Ons dorp ligt net onder het hoogste punt van de gemeente: 101,6 meter, dus weinig kans op natte voeten :-)
Wieneke zei…
Mooi oefenrondje dus. Het belangrijkste is natuurlijk dat je weer voor het donker wordt bij de auto terugbent :-)
KnutzEls zei…
Alleen om de foto's al, die wandeling. Is ie ook te lopen zonder GPS, met een routekaartje? Nou ja, linksom of rechtsom is het er mooi. Ik hou heel erg van dit soort landschap.
Marthy zei…
Het weer was super, Ineke, helemaal niet koud. En dat voor half december!
Marthy zei…
We maakten zelf een stomme fout met die GPS, Sjoerd, maar hij brengt je dan toch weer bij je startpunt en dat is altijd handig. Nu hadden we dat zonder GPS ook wel gered, want we wonen niet ver van de plassen en zijn daar goed bekend.
Marthy zei…
Wij liepen helemaal aan de andere kant, Elizabeth, en zagen het restaurant vanaf een afstand liggen. Het was lang geleden dat we daar gelopen hebben maar het blijft mooi.
Marthy zei…
En bovendien genoten van de mooie natuur, Bettie.
Marthy zei…
Wat grappig Inge, jij zo hoog en wij zo laag. Het water staat op het ogenblik heel hoog in de polders en veel weilanden staan blank.
Marthy zei…
Aanstaand weekend gaan we nog veel meer lopen en aangezien ik al weken loop te tobben met een hardnekkig verkoudheidsvirus wilde ik ook even bekijken hoe het mijn met lijf ging, Wieneke. Dat moet deze week echt wat beter worden.....
Marthy zei…
Els, ik heb even een link naar een gelijkwaardige route voor je opgezocht: http://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/1248982/wandelroute/de-reeuwijkse-plassen
De route die wij liepen was via een site waar je abonnee van moet worden.
Mirjam zei…
Wat een prachtige route had je uitgezocht. Dat zal dubbel en dwars genieten zijn geweest. En dat kun je terugzien in je foto's... zo mooi!
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Omdat er geen wind stond kregen die plassen zo'n verstild uiterlijk, Mirjam, erg mooi.
KnutzEls zei…
Wat lief. Ik ga gauw kijken en hopelijk samen met man daar eens wandelen. Bedankt.
Marthy zei…
Graag gedaan, Els.
Nana zei…
Prachtige foto's!
Marthy zei…
Dank! De weersomstandigheden hielpen erg mee.