Doorgaan naar hoofdcontent

Warme oliebollen

Ik hoorde vannacht de regen tegen de ramen kletteren maar gelukkig was het vanmorgen droog zodat ik kon gaan lopen in Oudewater, want dat wilde ik graag deze laatste dag van het jaar. Ik wist namelijk (niet helemaal zeker) wat voor traktatie we onderweg zouden krijgen. En ja hoor, halverwege stopten we bij de boerderij van Agaath, een medeloopster die al driftig stond te bakken. Er was een gezellige hoek in de schuur ingericht voor ons en in een ommezien zaten we met in de ene hand een kop koffie en in de andere een oliebol. Ik geef normaal niets om die dingen maar hoe Agaath ze bakt en dan warm, zo uit de olie, heerlijk. Zonder moeite werkte ik er vier naar binnen, ze waren zo lekker. Het was zo weer een hele gezellige ochtend. Rest mij nog jullie allemaal een leuke jaarwisseling te wensen.

Reacties

Ineke zei…
Inderdaad, ze waren héél erg lekker. En gezellig met z'n allen aan de koffie en je bent de Glühwein vergeten maar die heb jij niet op (je moest nog achter het stuur) maar ikke wel. Een top-ochtendje die laatste dag van het jaar 2015. Fijne jaarwisseling voor iedereen die trouw jouw blog leest.
Mirjam zei…
Wij zijn ze vanmiddag gaan eten bij Ben zijn zus. Zij bakt altijd voor de hele familie en haar eigen gezin is de laatste paar jaren uitgegroeid met wel 7 kleinkinderen, dus het was een heerlijke gezellige drukte.
Vanavond gaan we naar mijn zusje en haar gezin om het jaar uit te zwaaien.
Fijne jaarwisseling, en een prachtig nieuw jaar.
Liefs,
Mirjam
VenusVido zei…
Oei, dat mis ik hier nu wel, vers gebakken oliebollen. Morgen maar churros smikkelen, met een kop warme choco erbij.
Bertiebo zei…
Heerlijk. JIj ook een mooie jaarwisseling gewenst
Ha, wat leuk zeg, zo'n onverwacht lekkere tussenstop ;o) Gelukkig nieuwjaar!!
astrid zei…
De oliebollen toch maar gebakken en ze waren lekker, jullie beiden, kinderen en kleinkinderen een gezond en liefdevol 2016, lieve groetjes van ons.�� ��
Marthy zei…
Ja, het was heel leuk om met elkaar zo het wandeljaar af te sluiten, Ineke. Wat hebben we toch een leuke groep.
Marthy zei…
Fijn om met familie het jaar zo te mogen afsluiten, Mirjam. Wij waren bij Mart zijn zus en zwager en hebben er een hele leuk avond gehad. Zijn ook lekker blijven slapen.
Marthy zei…
Ja, je kan niet alles hebben. Maar de kerst een keer in Sevilla doorbrengen, mmmm.......
Marthy zei…
Die wij inmiddels achter de rug hebben en leuk was ie.
Marthy zei…
Mijn zwager, een bloedserieus persoon, kon het dit jaar weer niet laten en had wat siervuurwerk gekocht. Hij was er helemaal gelukkig mee.
Marthy zei…
Ja, Stephanie, dit was een geweldige tussenstop. Op haar klompen met een grote lach op haar gezicht stond Agaath daar te bakken. Heerlijk toch, zulke mensen.
Marthy zei…
Lekker, Astrid, oliebollen in Zuid-Frankrijk. Bedankt voor je lieve wensen en het is te hopen dat wel elkaar in 2016 in gezondheid maar weer vaak mogen zien.