Doorgaan naar hoofdcontent

Voor en achter het stadhuis

Ik krijg hem niet makkelijk mee, die man van mij, om wat kleding te kopen, maar vandaag moest hij er toch echt aan geloven. Terwijl we voor het mooie stadhuis van Gouda langs liepen viel mijn oog op deze prachtige beelden onder het bordes. Het stadhuis werd al in 1450 in gebruik genomen maar in 1603 werd het huidige bordes in renaissancestijl door de stadsbeeldhouwer Gregorius Cool vervaardigd. En toen we even later achter langs liepen kon ik een foto maken van de vrolijkheid op de ijsbaan die daar tijdelijk is aangelegd. In de tussentijd was de man twee overhemden, een sportieve jas en een sjaal rijker. Of hij die laatste ooit gaat dragen is nog maar de vraag, zelfs dat vindt hij al frivool.


Reacties

Nana zei…
Ben in november nog in Gouda geweest. Jammer genoeg op een zondag zodat alles dicht was. Maar mooi is het er op zondag ook hoor. :-)
Marthy zei…
Gouda is een prachtige stad, zeker als ik goed kijk met de ogen van een toerist. Ik ben de stad zo gewoon dat ik vaak niet meer goed om me heen kijk.
Elizabeth zei…
Vorige week waren wij ook een dagje in Gouda, en het was zo gezellig op en rond de ijsbaan. Echt Hollands sfeertje, zeg maar...
Neem je man gewoon wat vaker even kort mee naar de stad, dan is kleding kopen niet zo'n 'crime'.
Fijne jaarwisseling gewenst!
Prachtige foto! Gouda staat bovenaan op mijn 'to-do' lijstje, dat gaat zeker dit jaar een keer gebeuren. Dan hoop ik dit stadhuis in het echie te zien ;o)
Inge zei…
Oei, ik was nog nooit in Gouda, daar moet dus echt verandering in gaan komen. Goed voornemen wellicht :-)
Fijne avond, de beste wensen voor komend jaar!
Mirjam zei…
Volgens mij ben ik nog nooit in Gouda geweest. Moest ik toch maar eens een keer doen dan...
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Hij heeft weer genoeg kleding gekocht, zegt hij, en hoeft voorlopig niet. Hij houdt er helemaal niet van om naar de stad te gaan en ik pest hem er ook maar niet vaak mee. Meestal neem ik wat mee op de gok. Jij ook fijne jaarwisseling, Elizabeth.
Marthy zei…
Het beroemde stadhuis van Gouda moet je echt gezien hebben, Stephanie, en niet te vergeten de St. Jan. Ga niet op een donderdag want dan is er markt, wel gezellig natuurlijk, maar dan is het stadhuis helemaal ingebouwd. Ook op zaterdag trouwens.
Marthy zei…
Doe jij aan goede voornemens, Inge? Ik eigenlijk nooit, alhoewel, je hebt gelijk. Voor een leuk uitje wil ik wel voornemens maken.
Marthy zei…
Stuur me een mailtje als je komt Mirjam, laat ik je Gouda zien.
Gouda vind ik een heel gezellige (winkel)stad met een echt centrum.
Oliebollen zijn knettervers het lekkerst!
Lieve groet
Marthy zei…
Gouda is tot de beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie ‘middelgrote binnensteden’ gekozen. Toch leuk voor de stad.