Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstversieringen

Even naar de kringloop in Bergambacht vanmorgen want ik ben nog steeds aan het ruimen in huis zodat ik daar het een en ander kon inleveren. Het was er druk, de mensen stonden in een rij voor de kassa om af te rekenen. Natuurlijk doe je dan even een rondje en mijn oog viel op de kerstversieringen. Mijn oog hè, meer niet, want ik heb geen enige behoefte om het zelfs maar met twee ogen te bekijken of iets op te pakken. Ik geef er niets om. Je hebt mensen die zich met de kerst helemaal te buiten gaan aan versieringen en lichtjes en ik gun het ze maar ik hoef het niet. Morgen ga ik met een vriendin een kerststuk maken, ik koop dit jaar geen grote boom, het wordt een kleintje en ik zet zoals altijd mijn kerststalletje neer. Hier en daar wat extra kaarsen en dat is het wel zo'n beetje. En dan hoef ik die kerstsfeer ook nog niet zo vlak na Sinterklaas, even rust in de tent. Morgen dat kerststuk maken vind ik eigenlijk al te vroeg, het had van mij wel een weekje later gemogen.

Reacties

Inge zei…
Ik hou hè ook lekker rustig qua versiering: houten sterren, veel kaarsjes, geen boom :-)
Lida zei…
Vorig jaar voor het eerst geen boom gehad. Ik had bij de Praxis wat grappigs gezien. Het waren takken, vastgebonden met touw, in de vorm van een kerstboom wat je zo aan de muur kon hangen. Wat lichtjes en versiering erin en voilá... best sfeervol.
Toch dit jaar maar weer een echt boompje genomen en hier en daar een kerstdingetje.

Nee, dan mijn buren van verderop. Die tuin lijkt ieder jaar wel een landingsbaan, zoveel lichtjes. Tjonge!
KnutzEls zei…
Prima bij een ander. Ik mag graag kijken naar wat anderen aan kerstversiering hebben. Hele lichtshows soms in sommige flats. Maar wij houden het ook rustig. Kaarsjes, niet te veel, een zelfgemaakt kerststuk.
Wieneke zei…
Ja, er zijn nogal veel mensen die volslagen op hol slaan qua lichtjes en versieringsmeuk. Als ze er nu maar erg vredig van zouden worden, heeft dat gedoe nog enig nut :-(
Anoniem zei…
Ha ha ik schrok al toen ik de foto zag, ik dacht wat heeft die nu toch gedaan met haar huis, vond het al helemaal niet bij je passen. Grt. Lies
Marthy zei…
Veel kaarsjes en waxinelichtjes, dat geeft voor mij sfeer, Inge.
Marthy zei…
Haha, landingsbaan, hoe kom je erop, Lida. Het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn, dat geeft de afwisseling in een straat.
Marthy zei…
Ik moet altijd verschrikkelijk lachen om die lichtshows, Els, vind het wel vermakelijk hoe anders mensen kunnen zijn.
Marthy zei…
Ik zou heel onrustig worden van zo'n hele rij knipperende lichtjes in mijn vensterbank, Wieneke.
Marthy zei…
Toen ik dit in de kringloopwinkel zag ben ik alsnog mijn fototoestel uit de auto gaan halen, wilde jullie even laten schrikken, haha.
Bertiebo zei…
Ja, hoewel ouwe troep ook wel eens wat kan hebben, vond ik dit ook wel erg en inderdaad wat Lies zegt niet bij je passen.
Hier ook een heel klein boompje, echt maatje bloempot en extra kaarsen. En straks de kaarten die ik ophang en dat is het dan wel.
Marthy zei…
Ook ik heb nog wel wat oude dingetjes die ik toch ieder jaar weer een plekje geef, Bettie, bijvoorbeeld twee engeltjes, jaren geleden meegenomen uit Polen. Sentiment!
Bbbrrr... wat je laat zien is ook echt niet mijn ding ;o) Maar moet je eens bij mijn moederke kijken, die is al weken bezig met het ombrengen van heel haar huis in kerstversieringen.. Ach ze is er zoet mee denk ik dan maar! En doet er inderdaad niemand kwaad mee ;o)
Marthy zei…
Ja, er zijn mensen zoals jouw moeder die al weken voor de kerst het huis aan het versieren zijn. Onschuldig vermaak toch. En het leuke is, ze worden er zelf helemaal blij van. Prima.