Graffiti

De een ziet het als kunst en de ander als vandalisme maar opvallen doet het. Begin jaren tachtig kwam de graffiti van New York overwaaien naar de Europese steden en bereikte in Nederland zijn hoogtepunt tussen 1985 en 1995. Veel mensen beschouwen het tegenwoordig al een kunstuiting en er zijn inderdaad veel prachtige graffitiwerken te zien. Ik vind het in ieder geval een feest om ze te fotograferen dus toen ik vanmiddag naar Gouda reed over de provinciale weg en ik deze afbeelding op een trafohuisje zag staan ben ik op de terugweg daar even gestopt. Vandalisme of niet, het is in ieder geval kleuriger als de voorkant van het huisje.
 


Reacties

Inge zei…
Mijn middelste was ooit in de ban van graffiti, maar dat as na een paar nachtjes politiecel wel over .....
Inge zei…
Op de blog bvision.nl staan trouwens regelmatig gefotografeerde trafohuisjes, je zou Sjoerd deze foto kunnen doorsturen
Lida zei…
Als er 'n beetje aandacht aan besteed is zoals deze dan vind ik het wel mooi en kunstig. Soms zie je alleen maar haastig neergekalkte letters. Dat vind ik lelijk en voegt niets toe vind ik.
Marthy zei…
Sommige kinderen moeten even met hun kop tegen de muur lopen en sommige heel vaak. Weet ik alles van.
Marthy zei…
Ik heb hem een reactie gestuurd of hij mij kan uitleggen hoe ik een foto in een reactie op zijn blog kan plaatsen. Dat kan ik namelijk niet. Ik hoop dat hij reageert want dan heeft hij een foto van een trafohuisje en ik heb weer wat geleerd.
Marthy zei…
Deze is best aardig, Lida, maar er zijn nog veel mooiere te zien en dan vind ik het op bepaalde plekken inderdaad wel kunstig.
Sjoerd zei…
Hallo Marthy, ik heb je een mail gestuurd naar aanleiding van trafohuisjes op mijn blog.