Doorgaan naar hoofdcontent

Frutselen met groen

Vriendin Ineke zit in het bestuur van de 'Vrouwen van Nu' in Oudewater en ze nodigde me uit om een kerststuk te maken. Niet tegen dovenmansoren gezegd, want ik vind dat gefrutsel met groen leuk om te doen. Nadat ik wat dames in Oudewater opgepikt had reden we naar Driebruggen waar we in een verbouwde kas met bijna dertig vrouwen aan de slag gingen. Er waren allerlei soorten groen, mooie takjes, hyacintenbollen en mos beschikbaar en er werd uitgelegd wat we daar allemaal mee konden doen. Je mocht je stuk ook nog versieren met ballen in allerlei kleuren maar ik hou van natuurlijke eenvoud dus heb het zo maar gelaten. Het leuke van zo'n ochtend is dat iedereen met een verschillend stuk naar huis gaat en toch helemaal tevreden is. Ik was meer dan tevreden, de kerst gaat voor mij hier heel voorzichtig mee beginnen.


Reacties

Ineke zei…
Frutselen? Creatief bezig zijn noem ik dat.
Je ging met een prachtig stuk naar huis. Geniet ervan en graag tot de volgende workshop: 16 en 17 maart 2016.
Marthy zei…
Ik ben niet erg creatief, Ineke, dus ik noem het frutselen. Maar het was ontzettend leuk om te doen.
Emie zei…
Smaakvol gefrutseld!
Jolanda zei…
Dat is mooi geworden! Gezellig om zo samen te frutselen:) En ik heb de Vrouwen van Nu beurs de afgelopen 2 x gefotografeerd, was Ineke er ook?
Marthy zei…
Ach Emie, het was een leuke ochtend en je komt met wat aardigs thuis.
Marthy zei…
Ik ga het voor de zekerheid vragen, Jolanda, maar ik weet bijna zeker dat zij er ook was.
Vera zei…
Ik hou ook zo van frutselen. Ik ben nu een kip aan het frutselen. Ik frutselen graag op diverse fronten. Ben ook nog met vogelhuisjes bezig, maar dat duurt wat langer. Stuur wel een keer een foto
Wieneke zei…
Ja, dat is het leuke van workshops. Je bent gezellig bezig en je neemt er wat van mee. Ik hou ook niet van die 'hevige' toestanden, dus ik vind jouw stuk erg mooi.
Lida zei…
Het ruikt dan altijd zo lekker in huis, met 'n paar kerststukjes.
Marthy zei…
Wat leuk, Vera. Laat maar zien, ik ben benieuwd.
Marthy zei…
Ik heb er in de loop van jaren heel wat gedaan, workshops, en vond ze allemaal leuk, zeker omdat je altijd met iets thuiskomt.
Marthy zei…
Ja, Lida, langzaam begint de sfeer erin te komen.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me nou ook heerlijk om te doen...
Marthy zei…
Is het ook Sjoerd. Je handen maken wat met natuurlijk materialen, gewoon fijn om te doen.