Doorgaan naar hoofdcontent

Aanloop naar een nieuw project

Hij kon het niet laten, die altijd werkzame man van mij en is is toch alvast begonnen met de voorbereidingen  voor een nieuw project. Een aantal jaren geleden is de muur onder de klein fruittuin ingestort en volgend jaar wil hij die weer opnieuw op gaan bouwen. Dat is een enorme klus waar we het nog maar even niet over zullen hebben. Het terrein onder de ingestorte muur is van een ouder echtpaar wat hier een klein huisje heeft maar die bijna nooit meer komen. Maar als hij komt verzekert de buurman Mart telkens tegen dat hij de grote vijgenboom die tegen de muur groeit gerust weg mag halen. Zulke dingen moet je eigenlijk niet zeggen tegen die man van mij want dat vindt hij een leuke klus en onder het excuus dat die boom echt weg moet voordat hij aan die muur kan beginnen heeft hij hem verleden week binnen een dag omgehaald.


 
Een berg blad en dunne takken, wat dikker hout voor de kachel en een stronk bleven er over van een boom die lekkere vijgen droeg. Gelukkig staan er nog genoeg familieleden van deze boom in onze directe omgeving. De metershoge laurier die half achter de vijg stond is vanmorgen ook een kopje kleiner gemaakt.



Reacties

Jeanne zei…
Opgeruimd staat netjes, zal Mart denken.
Onliemie zei…
Pfff en dat in de hitte van 37° zoals ik hier linksboven kan zien. Flinke man heb je! En zo weet hij weer waarmee zich bezig houden. Netjes gaat het zeker en vast worden! :-)
Marthy zei…
Die vijg deed hij vrijdag, toen was het wat minder warm. Vanmorgen vroeg ging de laurier ter ziele en inderdaad, het is hier erg warm maar op luie stoelen onder een boom was het te doen.
Marthy zei…
Haha, zo denkt Mart altijd. Wat een energie heeft die man.
Sjoerd zei…
Mooi weer, lekker warm, waarom niet dan...
Pippa's Hus zei…
Goed bezig! XX Esther
Bertiebo zei…
Never a dull moment
Toen ik de titel zag moest ik al glimlachen. En was benieuwd wat het project zou zijn. Oh oh die man van jou....
Marthy zei…
Hij kan het niet laten, wil altijd iets te doen hebben, Jeanette.
Marthy zei…
Pfff, mij te warm....
Marthy zei…
Dat is hij altijd;-)
Dufraing Marc zei…
Bezig blijven is beter dan achter de geraniums naar de straat zitten kijken. Heel herkenbaar voor mij!
Wieneke zei…
Niet te stoppen, die man van jou. Geef je hem iets speciaals te eten? Hij ziet rustig zitten kennelijk als een straf :-)
Marthy zei…
Dus jij bent ook zo'n bezige bij, leuk.
Marthy zei…
Hij eet heel goed maar komt geen grammetje aan, niet zo gek natuurlijk;-)
Elizabeth zei…
Och heden, laat me dat nu heel bekend voor komen!
En jullie kunnen wel een hakselaar gebruiken...
Marthy zei…
Ja, ik had al de indruk dat jij er ook met zo eentje getrouwd was. En die hakselaar is nog wel een puntje tussen ons. Ik vind het herriedingen maar hij ziet zo'n apparaat wel zitten. Net als de meeste mannen is hij gek op machines.