Doorgaan naar hoofdcontent

Appelmoesbroodjes, fossielen en een mooi klein gehucht

Net voor Aubenas ligt het plaatsje Vesseaux en daar zit een goede bakker. Daar halen wij altijd chaussons aux pommes, appelmoesbroodjes, voor bij de koffie die we meenemen als we gaan wandelen. Die drinken we op voor starten, onderweg komen we namelijk niets tegen. Zo ook vandaag en we konden bijna tegenover die bakker na de koffie meteen met onze wandeling beginnen.

Een stijgend pad met losse stenen waar we veel fossielen ontdekten. Vooral Floor was er een kei in om er weer eentje te vinden. Als vijfjarig meisje al zocht ze met haar broers in een droogevallen rivierbedding ergens in de Drôme naar fossielen. Ik zie haar nog bezig in haar tuinbroekje van spijkerstof, toen helemaal hip. We vonden nu ook twee kleine steentje, die gaan bij de verzameling van 35 jaar geleden die hier ligt.



Het gehucht Louyre waar we door heen kwamen werd in het midden van de vorige eeuw verlaten. Nu is het opnieuw bewoond, de huizen zijn bijna allemaal gerestaureerd en het ziet er allercharmantst en levendig uit.




Een groot deel van de tweede helft van onze wandeling liepen we over de kam van een gebergte met rondom prachtige vergezichten. Op de onderste foto kun je in de verte de resten van Chauteau de Boulogne zien liggen. Ik heb de foto wat gecropt anders was het niet te zien.




Reacties

Jeanne zei…
Wat een prachtige wandeling weer. Nog ideetjes opgedaan voor je eigen mooie huis?
Sjoerd zei…
Voor je het weet ben je weer aan de slag, een mooie wandeling...
Onliemie zei…
Alweer een schitterende wandeling! Wat zijn de huizen in Louyre gezellig geworden. Die verschillende potten op dat muurtje, de maiskolven die drogen aan de deur... zo typisch nonchalant Frankrijk! Precies zoals ik het graag zie. Omdat het bij ons toch een hele dag regende, hebben wij maar onze garage opgeruimd! :-( Dan hadden jullie het een stuk plezanter, denk ik!
Marthy zei…
Ne hoor, Jeanne, ik hoef niet meer zo nodig. Het zou hoogstens iets decoratiefs kunnen zijn.
Marthy zei…
Die potten vond ik ook heel erg leuk, dat is nog wel een ideetje op het nieuwe terras. Tsja, garage opruimen, wel heel erg nuttig;-)
Gelukkig dat zo'n gehuchtje weer bewoond is
Annelies zei…
Bijzonder die fossielen!
Heerlijk om zo met jullie dochter weer een lekkere wandeling te hebben gemaakt. Altijd mooi om daarop terug te kijken!
Marthy zei…
Ja, daar kan ik echt blij om zee. Het was ook de grootste reden dat ik deze wandeling uit koos, ik wilde het eens zien.
Marthy zei…
Zij vindt wandelen net als wij heerlijk en deze wandeling verklaarde ze als mooiste die ze hier ooit gemaakt heeft.
miekequilt zei…
Wat een mooie foto's. Ik vind dat huis met ronde blauwe deuren /ramen prachtig.
Marthy zei…
Prachtig, hè Mieke.
Jolanda zei…
Prachtige wandeling, dat huis op de een na laatste foto, daar wil je toch wonen! En wat mooi al die fossielen, wat is de natuur toch mooi. Je foto's trouwens ook:)
Marthy zei…
Wat een heerlijk huis, hè Jolanda. Het hele dorpje was zo mooi.