Doorgaan naar hoofdcontent

Kunstwerk

Dit kunstwerk in wording kwamen we afgelopen zondag tegen. Het is een uitkijktoren en het staat op een top van een heuvel in het bergmassief de Tanargue. Ruig landschap rondom, geen mens en huis te bekennen, we hadden kilometers gelopen zonder iemand tegen te komen. Ik heb niets tegen een kunstwerk en vind deze uitkijktoren zelfs wel mooi maar waarom op een plek waar bijna niemand komt om er van te genieten. Er loopt zelfs geen weg naartoe, wel een breed stenig pad maar je zal toch een 4W moeten hebben om er te komen zo steil is het daar.

Zo te zien is het Parc Regional des Monts d'Arèche de opdrachtgever. Blijkbaar had men nog wat geld over en dat moet een leuk potje geweest zijn want alleen al het vervoer van de materialen naar die plek zal heel wat gekost hebben. Maar goed, het staat er en nu maar hopen dat men dat houtwerk bij gaat houden maar ik vrees met grote vreze.




Reacties

Bertiebo zei…
Ja wat is dat? Ik vind hem wel mooi
Ageeth Mooij zei…
Ik vind het prachtig, de stijl en de kleur. Ook verweerd blauw is mooi ;-) Misschien wordt het uiteindelijk wel een trekpleister voor toeristen.
Sjoerd zei…
Zels met een vierwielaandrijving is het nog lastig denk ik. Maar het is wel een statement in de omgeving die ongetwijfeld nieuwsgierigen aantrekt om te gaan kijken daarboven... Ik hoop dat die stormvast is een een bliksemstootje kan hebben.
Griemmank zei…
Het zal als hevige trekpleister bedoeld zijn. Dat snappen wij vaak niet zo met onze kleine begrijpertjes, maar er is vast erg lang en veel over vergaderd, Marthy ;-)
Dat blauw valt in ieder geval wel op.
Marthy zei…
Een auto aangedreven met vier wielen, Jeanne. Hier zie je dat veel meer omdat het vaak nodig is dus ik ben aan het woord gaan wennen.
Marthy zei…
Dat laatste hoop ik ook, Sjoerd.
Heel mooi. Op jouw laatste foto lijkt het of het er al altijd staat. Het past zo goed in de omgeving.
Onliemie zei…
Ik vind het verschrikkelijk lelijk... jongens toch hoe komen ze op het idee van die blauwe kleur! De houtkant ça va nog maar die blauwe kant past totaal niet in de omgeving. (naar mijn gevoel) Maar blijkbaar hebben mijn voorgangers hierboven er een totaal ander idee over. Kan je geloven dat ik hier zelfs verdrietig om wordt. Waar zijn de mensen toch mee bezig?
Emie zei…
Heb je al een link naar je blog doorgestuurd naar de plaatselijke journalist? Wat een bizarre plek voor een overigens prachtige uitkijktoren.
Marthy zei…
4 W zie hier boven, Bertie. Ik vind de toren ook mooi hoor, maar dan op een andere plek.
Marthy zei…
Ik heb moeite met 'kunstwerken' in zo'n omgeving. Hier hoort niets, alleen natuur. Het is ook nog eens verspilling van geld want hier komt geen hond, laat staan een mens.
Marthy zei…
Je geeft mijn gevoel hierover aardig weer, Kris.
Marthy zei…
Ik bemoei me maar beter niet met dit soort dingen, zou niet erg op prijs gesteld worden. Zet zo'n uitkijktoren in een leuk park waar veel mensen met kinderen komen, hartstikke leuk. Maar in deze oneindige natuur is het naar mijn gevoel bijna een misdaad.
Marthy zei…
Met het eerste helemaal eens maar een trekpleister zal het nooit worden. Het kunstwerk ligt veel te afgelegen. Hier komt hoogsten eens in de vier dagen een sportieve wandelaar voorbij.
Marthy zei…
Het is echt in de middle of nowhere. Hoe die moeder met kindertjes er moet komen.....daar heeft niemand over nagedacht.
Ik vind 'm wel mooi, maar wellicht wel op een andere plek. Hier in de buurt hebben ze een aantal jaren geleden ook een uitzichttoren boven op een berg geplaatst, maar wel vlakbij een lift zodat mensen er makkelijk kunnen komen. http://www.bergbahn-pillersee.com/jakobskreuz
Onliemie zei…
Ik was zo verdrietig dat ik "ik word" met een t schreef! Manmanman!
Marthy zei…
Ik vergeef het je;-)
Marthy zei…
Deze uitkijktoren is beslist in een andere omgeving en men kan door de lift er makkelijk komen. Dan is het zinniger.
Vlimbouter zei…
Misschien hopen ze dat de mensen zo nieuwsgierig worden doordat ze in de verte die toren zien, dat ze er absoluut heen willen. En zijn er meteen meer bezoekers in hun 'parc régional'.