Doorgaan naar hoofdcontent

In de benen

Na een week extreem warm weer werd het vandaag behoorlijk wat frisser en dochter Floor vond dat we maar eens in de benen moesten gaan en zij bedoelde daarmee een flinke wandeling gaan maken. Dat hoef je tegen ons geen twee keer te zeggen en zo liepen we vanmorgen om half tien al van het nabij gelegen dorp Saint Julien du Gua naar boven, naar het restaurant van de varkensboer waar we zowaar al koffie konden krijgen.


Daar even genoten van het fabelachtige uitzicht en de lekkere espresso en toen nog een stuk op het hoge pad door gelopen waarna we gingen dalen naar La Grézière, een dorpje aan het riviertje wat ook onder ons dorp loopt, de Auzène. Een mooi pad bovenlangs de rivier bracht ons weer terug in Gua. Vier uur onderweg geweest en van iedere stap genoten. Straks ga ik een grote plaat pizza maken en dan gaan we kijken of onze Oranje leeuwinnen de Deense dames kunnen verslaan in de finale van het Europees voetbaltournooi voor vrouwen.





Reacties

Wat een heerlijke wandeling, het was alsof ik even terug was in de Ardeche. Veel plezier en duimen voor de overwinning. Groetjes
Sjoerd zei…
Op zo'n dag kijk je tevreden weer terug...
Marthy zei…
Door het vele bezoek en de warmte hadden we een poosje niet gewandeld, Els. Ik was er aan toe.
Marthy zei…
Zo'n gevoel heb ik nu, Els.
Marthy zei…
Als onze meiden dan ook nog winnen....
Bertiebo zei…
Het is ook wel echt mooi he daar bij jullie
Marthy zei…
Ik raak in ieder geval hier nooit uitgekeken, Bertie. Deze wandeling maakte we al meer, maar dan eind september. De kleuren zijn nu weer heel anders.
Pippa's Hus zei…
Wat een heerlijke wandeling! Mooi dat het nu niet meer zo heet is. Enne de dames hebben gewonnen he?! De toppers. XX Esther
Ageeth Mooij zei…
En dan ook nog een kroon op zo'n dag, geweldig!
Goed idee van dochterlief.
Jeanne zei…
Heerlijk met de benenwagen en om uit te rusten een heerlijke voetbalavond. Wat wil je nog meer!
miekequilt zei…
Wat is het toch mooi daar bij jullie.
En oranje kampioen , een topdag.
Wat een mooie dag was dat!
Elizabeth zei…
Je blijft mooie foto's met ons delen... Fijn dat het iets minder warm is nu bij jullie, want als ik de berichten hoor dan is het zo'n 40 graden in de Ardêche, misschien iets minder bij jullie vanwege de hoogte....
Marthy zei…
Geweldig hè, die dames.
Marthy zei…
Zo voelde het voor ons ook, Mieke.
Marthy zei…
Hier was het verleden week di boven de 30 graden, in de zuidelijke Ardèche zal het de 49 graden wel gehaald hebben. Maar gisteren was het zo rond de 25 graden, een verademing.
Marthy zei…
En dan ook nog, zoals Mart het graag ziet, een lekker stuk verse pizza, haha.
Marthy zei…
Ze vond dat ze genoeg had liggen lezen, maar ja, met die warmte kon je weinig anders doen.
Marthy zei…
Tot het einde, Alet.
Onliemie zei…
Die extreme warmte is aan mij niet meer besteed want dan kan ik echt geen poot meer verzetten. Vast de leeftijd! :-) Mooi daar toch ... dat hebben we dit jaar een beetje gemist.
Marthy zei…
Ik kan ook niets meer met zulke hoge temperaturen, die hier uitzonderlijk zijn. Maar dit was plots een lekkere frisse dag, echt heerlijk om te wandelen.