Doorgaan naar hoofdcontent

Boven het dal van de Eyrieux


We waren er lang niet meer geweest om te wandelen, daar boven het Eyrieuxdal bij Saint Michel de Chabrillanoux. Mijn tong struikelt altijd even over de naam van dat dorp maar mooi is het er wel. We begonnen vroeg om de ergste warmte voor te zijn. Het is niet ver, even onze vallei uit, de rivier oversteken en een stukje naar boven. Dat oude raam stond langs ons wandelpad en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt.


Veel dorpjes vandaag, de ene nog mooier dan de ander, gelegen op de hellingen boven de rivier, gericht naar de zon. Af en toe gunt het pad ons een prachtig gezicht op de rivier die ver onder ons stroomt.





Als we terugkomen in Saint Michel zie ik dit bord, een heel oud richtingsbord. Het geeft de Route Départementale no. 2 aan. Heel soms komen we ze meer tegen maar ze worden steeds zeldzamer.


Reacties

Onliemie zei…
Ah Les Ollières! Daar hebben wij ooit gekampeerd. Toen het nog een vrij kleine camping was. Mooi daar en dat raam speciaal voor jou is helemaal geweldig!
Jeanne zei…
Prachtig wandeling weer. Er zullen aardige kuitenbijters bij geweest zijn.
Annelies zei…
Herkenbaar stukje voor ons! Toevallig nog in de buurt van les Ollières op dat uitkijkpunt gestaan? Ik heb gehoord dat het weer veilig is om over het randje naar de Eyrieux te kijken.
Marthy zei…
Er zijn twee campings in Les Ollières, Kris. Een daar van is heel groot geworden, allemaal huisjes en stacaravans, brrrr.
Marthy zei…
Jeanne,hier in deze streek is het altijd stijgen en dalen, het houdt nooit op. Deze viel wel mee, we begonnen al wat hoger.
Marthy zei…
Nee, we kwamen niet in Les Ollières. Misschien een volgende wandeling.
Onliemie zei…
Niet om ooit naar terug te gaan dus.
Sjoerd zei…
Langzaam aan heb ik het idee dat er weer wat leven komt in die oude verlaten stadjes. Ik zie steeds meer gerenoveerde woningen.
Marthy zei…
Deze dorpjes liggen aardig in de bewoonde wereld, dus er is wel interesse om huizen daar te kopen en te renoveren.
Dat kis echt wel genieten, wat een uitzichten!
Marthy zei…
Ik kijk van te voren in de beschrijving van de wandeling of je uitzichten kan bewonderen. Alleen maar in een bos tussen de bomen lopen vinden wij saai.
Ageeth Mooij zei…
Oh, wat mooi! Je foto met het raam is prachtig!