Boven het dal van de Eyrieux


We waren er lang niet meer geweest om te wandelen, daar boven het Eyrieuxdal bij Saint Michel de Chabrillanoux. Mijn tong struikelt altijd even over de naam van dat dorp maar mooi is het er wel. We begonnen vroeg om de ergste warmte voor te zijn. Het is niet ver, even onze vallei uit, de rivier oversteken en een stukje naar boven. Dat oude raam stond langs ons wandelpad en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt.


Veel dorpjes vandaag, de ene nog mooier dan de ander, gelegen op de hellingen boven de rivier, gericht naar de zon. Af en toe gunt het pad ons een prachtig gezicht op de rivier die ver onder ons stroomt.





Als we terugkomen in Saint Michel zie ik dit bord, een heel oud richtingsbord. Het geeft de Route Départementale no. 2 aan. Heel soms komen we ze meer tegen maar ze worden steeds zeldzamer.


Reacties

 1. Ah Les Ollières! Daar hebben wij ooit gekampeerd. Toen het nog een vrij kleine camping was. Mooi daar en dat raam speciaal voor jou is helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn twee campings in Les Ollières, Kris. Een daar van is heel groot geworden, allemaal huisjes en stacaravans, brrrr.

   Verwijderen
  2. Niet om ooit naar terug te gaan dus.

   Verwijderen
 2. Prachtig wandeling weer. Er zullen aardige kuitenbijters bij geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeanne,hier in deze streek is het altijd stijgen en dalen, het houdt nooit op. Deze viel wel mee, we begonnen al wat hoger.

   Verwijderen
 3. Herkenbaar stukje voor ons! Toevallig nog in de buurt van les Ollières op dat uitkijkpunt gestaan? Ik heb gehoord dat het weer veilig is om over het randje naar de Eyrieux te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, we kwamen niet in Les Ollières. Misschien een volgende wandeling.

   Verwijderen
 4. Langzaam aan heb ik het idee dat er weer wat leven komt in die oude verlaten stadjes. Ik zie steeds meer gerenoveerde woningen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze dorpjes liggen aardig in de bewoonde wereld, dus er is wel interesse om huizen daar te kopen en te renoveren.

   Verwijderen
 5. Dat kis echt wel genieten, wat een uitzichten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk van te voren in de beschrijving van de wandeling of je uitzichten kan bewonderen. Alleen maar in een bos tussen de bomen lopen vinden wij saai.

   Verwijderen
 6. Oh, wat mooi! Je foto met het raam is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.