Appartementen

Nee, wij gaan niet verhuizen maar ik wilde het toch even laten zien. Aan de andere kant van de straat, schuin tegenover ons pand zijn de afgelopen tijd elf appartementen gemaakt. Dit gebouw was de voormalige Rabobank maar zoals in veel dorpen om ons heen is die verdwenen. Hier al een paar jaar en het gebouw is eerst nog ergens anders voor gebruikt, toen stond het een poosje leeg en nu dus die appartementen. Fijn, want zoveel appartementen heeft ons dorp niet en er is grote behoefte aan. Er staat nog een complex met dertien appartementen op stapel en er wordt nu al gezegd dat die zo verkocht zullen zijn. Dit hier is afgelopen week opgeleverd en met een beetje geluk zit iedereen er voor de Kerst in. Prettig voor de nieuwe bewoners.

Reacties

Ziet er leuk uit, geen eenheidsworst, maar gevarieerd.
Emie zei…
Ik dacht echt even...
Vind het best leuk gedaan zo met die puntdaken. En wie weet? Ooit.
Mirjam zei…
Wat fijn dat dit pand gebruikt is voor appartementen en dat het niet eerst gesloopt is. Stonden hier die mooie bomen voor die afgelopen voorjaar gerooid werden? Of denk ik nu in de verkeerde richting?
Fijn weekend Marthy.
liefs,
Mirjam
Sjoerd zei…
Dat ziet er niet verkeerd uit. Lijkt in ieder geval niet op de standaard vinex woningen of een flatje.
Later, ooit ..... dan wil ik wel in een appartement wonen.
miekequilt zei…
Het ziet er mooi uit. En als al die appartementen verkocht zijn, komen er voor anderen weer huizen vrij.
Ooit, ooit, lijkt een appartement me heerlijk, nu genieten we nog van ons huis met tuin.
Wieneke zei…
Helemaal geen gek idee om bestaande gebouwen om te bouwen tot appartementen. Er komen steeds meer ouderen en die zijn er vast erg blij mee, want gelijkvloers en geen tuin. Wij peinzen er niet over, maar voor andere mensen is het vast een oplossing.
Marthy zei…
Ja, dat is het leuke als je een bestaand gebouw gebruikt.
Marthy zei…
Nou....ik denk dat we nog even wachten, Emie.
Marthy zei…
Ja, in deze straat stonden bomen die gerooid zijn. Er is helaas nog niets voor teruggekomen, een kale boel.
Marthy zei…
Toen ze begonnen konden we ons niet voorstellen dat er elf appartementen in dit gebouw zouden komen, maar nu het klaar is zie het er goed uit.
Marthy zei…
Ook wij, later....
Marthy zei…
Er is in ons dorp een huizen tekort, dus dit heeft weer doorstroming gegeven.
Marthy zei…
Er zijn heel veel leeftijdsgenoten van ons die niets liever willen, Wieneke.
Veel ouderen maken graag de overstap naar een appartement. Mijn schoonmoeder heeft het zo lang mogelijk uitgesteld. Maar toen ze er eenmaal zat, had ze spijt dat ze niet eerder de stoute schoenen aangetrokken had. Wat was ze blij dat ze de tuin niet meer bij hoefde te houden, altijd droog de post uit de brievenbus kon halen en even overdekt naar de buurvrouw kon lopen...
Winterse groet