Opa Koos

Ook in Stolwijk hebben we een voetballende kleinzoon die iedere zaterdagochtend gaat trainen. De trainer is opa Koos en het is een plezier om te zien hoe die man bezig is met die kleintjes. Rustig maar toch met overwicht doet hij allerlei balspelletjes met de kinderen. Ze krijgen aanwijzingen hoe ze moeten omgaan met de bal en worden allemaal geprezen.

Nadat ze zo een halfuurtje bezig zijn geweest gaan ze partijtje doen. De ene helft krijgt hesjes aan en dan gaat het om het 'echie'. Krijgt er eentje een harde bal tegen zijn hoofd dan aait opa Koos even over het hoofd van het kind en stuurt het kleine voetballertje dan weer met een paar bemoedigende woorden het veld in. Aan het eind van de wedstrijd gaat hij met het hele stel de kleedkamer in waar een grote kan limonade klaar staat. Koos gaat rustig zitten, kinderen om hem heen en terwijl hij bekertjes limonade inschenkt houdt hij nog even een tactische bespreking voordat ze naar huis gaan. Je zou zo'n man toch een gouden medaille gunnen!

Onze zoon Bas was hulptrainer vandaag. Ik wens hem net zo'n carrière toe als opa Koos. 


Reacties

Sjoerd zei…
Ik vind inderdaad ook dat die mensen een medaille verdienen.
Emie zei…
Verenigingen draaien op dit soort vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn. Hulde en hoera voor hen!
Wat een schat van een man! Vooral de rust die hij uitstraalt...........dat maak je wel eens anders mee.
Wat fijn dat jullie kleinzoon zo aan zijn 'sportcarriëre' mag beginnen.
Marthy zei…
Veel verenigingen hebben dit soort mensen binnen hun gelederen. Staan altijd klaar voor hun club. Eigenlijk zouden we een jaarlijkse feestdag voor hen uit moeten roepen.
Marthy zei…
Helemaal mee eens, Emie.
Marthy zei…
Koos krijg je niet gek, de rust zelve.
Marthy zei…
Echt mooi dat zulke jonge kinderen door zo iemand begeleidt worden, Marion.
Marthy zei…
Luuk vindt het zo leuk daar op het voetbalveld, zijn enthousiasme kent geen grenzen.
Opa Koos is goud waard! Verenigingen kunnen absoluut niet zonder deze mensen. En de kinderen al helemaal niet...
Lieve groet
Marthy zei…
Zo leuk om te zien, Bertie.
Marthy zei…
Het komt de kinderen ten goede, Mirjam.
Wieneke zei…
Supermannen zijn het!
Onliemie zei…
Leuk! En houden zo dat iedereen aangemoedigd wordt, opa trainer! Maar je ziet het maar al te vaak... op een gegeven moment blijven de "knoeierkes" op de bank wanneer het voor "echie" is. Want dan willen die opa's alleen nog maar winnen. Fijn dat er ook nog goeie opa-trainers bestaan.
Vlimbouter zei…
Wat een fijne man. En zo leuk dat iedereen mee mag doen, niet enkel de goede voetballertjes.
Marthy zei…
Toen onze jongens nog voetbalden had een van hen een teamgenoot wiens vader 25 gulden uitloofde als zijn zoon een doelpunt maakte, walgelijk.
Marthy zei…
Ook de mindere goden krijgen een aai over de bol en een compliment. Je kan ze niet vroeg genoeg leren dat ze in een team spelen waarin ook werkers nodig zijn en niet alleen scoorders.