Spelletjesfanaten

Ik kan wel zeggen dat het in ons gezin allemaal spelletjesfanaten zijn. Van grootouders tot kleinkinderen, ze zijn ten alle tijden in voor een spelletje. Op dit moment is het dammen, Luuk begon er mee. Ik moest daarom eerste kerstdag  op de zolder gaan zoeken naar het dambord wat ik vond achter een paar klapstoelen. De stenen stonden beneden op de paar planken die in onze grote boekenkast ingeruimd zijn voor de spelletjes. Zoals de kleinzonen op de grond liggen om het dambord zo lagen jaren geleden dochter Floor en haar broer Bas urenlang voor de kachel met het Stratego spel tussen hen in. 

Onze nieuwste aanwinst op spelletjesgebied is sinds een paar jaar het Keezbord, heel leuk met kinderen. Ik neem het zelfs mee heen en weer naar Frankrijk. Als de kinderen daar zijn gaat het spelletjes doen gewoon door. Na het eten met zijn allen om de grote tafel en dan eenendertigen, je kan de kleinkinderen geen groter plezier doen. We spelen om lucifers, er komt geen geld aan te pas. Alhoewel, mijn vader gebruikte hierbij altijd een pot met koperen centen, maar die gingen er altijd weer in terug en dan in het keukenkastje voor de volgende keer.Reacties

 1. Heerlijk, die houden zichzelf bezig. Ik ben druk doende met het bouwen met Lego Duplo. Mijn kleindochter breekt alles sneller af dan ik het kan opbouwen, maar dat mag de pret niet drukken. De spelende mens...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed, Sjoerd, leer haar maar spelen. Lego is hier ook nog steeds favoriet. Er staat een grote bak vol van in het Ikea meubeltje hier in de kamer en er wordt altijd mee gespeeld. Saar maakte een mooi huisje met de kerst en komt dan vragen of het mag blijven staan, zo leuk.

   Verwijderen
 2. Ook hier spelletjes fanaten 30 seconden, op het moment het favo spel. Vriendengroep van jongste week voor kerst te eten en daarna spelen maar, ik vind het zo gezellig, alleen monopoly dat spel vind ik verschrikkelijk dat ging er hier altijd zo aan toe. Bijna met het mes op tafel toen heb ik gezegd ik doe hier niet meer aan mee, en daar heb ik me tot nu toe nog steeds aan gehouden. Mooi gezicht dat de kleinkinderen zich zo goed kunnen vermaken. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet lachen om jouw uitdrukking 'met het mes op tafel'. Die wordt hier door de groteren ook wel eens gebruikt i.v.m spelen.

   Verwijderen
 3. Wij zijn eigenlijk helemaal geen spelletjes mensen maar speelden het vroeger wel vaak met de kinderen omdat het ook een mooi leerproces is om tegen je verlies te kunnen. Hele rummicubkampioenschappen deden we in de grote vakantie. Het dominospel van Jan, Jans en de kinderen staat in Italië en ik speelde het nog met de kleindochters afgelopen zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, rummicub. Mart en ik doen dat zelfs nog weleens samen.

   Verwijderen
 4. Wij zijn een samengesteld gezin met 5 kinderen tussen de 18 en de 26 jaar.
  Kerstavond gingen we met 12 personen gourmetten; man en ik, zus en oma, plus kinderen en aanhang.
  Daarna wilden 4 dames All You Need is Love kijken en verzamelden 8 personen zich rondom het Monopoly-spel....
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk Ikkelien, met 8 man Monopoly spelen.

   Verwijderen
  2. Hoe ze het gedaan hebben weet ik niet ��
   Volgens mij zijn er niet eens zoveel verschillende kleuren...
   Ze hadden het leuk in elk geval en het brengt ze samen, dat vind ik het belangrijkste.
   Ikkelien

   Verwijderen
 5. Ik vind Keezbord leuk. Maar al lang niet meer gedaan. Toch weer eens pakken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Scheveningen staat het ook en daar hebben we het laatst nog gedaan. Ik won! En dat valt niet mee want Sebas is een felle tegenstander.

   Verwijderen
 6. Ikzelf hou van spelletjes, manlief niet. Toch spelen we weleens een of twee potjes rummicub.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mart houdt niet van scrabbelen, jammer want ik ben er gek op.

   Verwijderen
 7. Met de kinderen speelden we vroeger uno en 'vier op een rij'. Maar vooral mijn moeder speelde graag spelletjes met onze kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk aan mijn kleinkinderen dat ze leuk vinden om spelletjes met ons te spelen en wij genieten er van.

   Verwijderen
 8. Spelletjes spelen, daar heb ik van thuis, en later met onze kinderen, mooie herinneringen aan. De laatse tijd komt er niet zoveel meer van.... maar het vast weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een bepaalde leeftijd hebben ze er even geen interesse in maar dat komt zeker terug. Wacht maar tot je kleinkinderen krijgt.....

   Verwijderen
 9. Geweldig zoals ze daar rond dat bord liggen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.