Surprises

In het allerlaatste pakje gisteravond zat dit snoephuisje voor Saar. Ik zag het op internet en vond het zo leuk dat ik de spullen er voor alvast maar kocht. Daarna moest ik mezelf nog wel even achter de oren krabbelen hoe en wat maar het is toch aardig gelukt. Ik heb alles vastgeplakt met suikerglazuur behalve de twee taaitaaipoppen aan weerskanten. Volgens Mart zouden die zo niet blijven zitten en toen heb ik maar montagekit gebruikt. Aan de andere kant, niet te zien dus op de foto had ik een deurtje gemaakt en achter dat deurtje lag een klein zaklantaarntje met een gedicht. Ze moest met haar papa buiten gaan zoeken naar haar cadeau. Oh, wat vond ze dit reuze interessant. Ze kwam terug met een hele grote doos met daarin een poppenwagen. En die poppenwagen was het helemaal, dat had haar moeder al voorspeld. Dolgelukkig was ze. Het is een fraaie en ik laat hem hier een keertje zien.


Ja, de surprise voor Bas was een inkoppertje. Die is allesbehalve sportief maar ging toch afgelopen zaterdagochtend voor hulptrainer spelen bij de mini's op het voetbalveld. Niet nadat hij eerst nog snel een trainingspak had aangeschaft. Dit allemaal tot groot vermaak van de rest van de familie. In de binnenste dikke laag karton had Mart, toen nog met twee goede handen, een gat gemaakt waar precies het niet al te grote cadeautje in paste. Achterop het boek nog een beschrijving van de inhoud door de auteur Louis van Gaal en binnenin had ik het gedicht geplakt. Het was weer leuk om te doen.


Reacties

Emie zei…
Wát een leuke surprises hebben jullie gemaakt. En het zegt ook wel wat over de humor die jullie hebben. Zoon Bas kan dat vast wel waarderen!
Marthy zei…
Behalve voor kleine kinderen horen surprises plagerig (zo niet pesterig) te zijn en in dat laatste zijn wij heel goed en dit persoon in het bijzonder.
Wat leuk als je zo via surprises de goede humoristische snaar weet te raken! Knap gedaan!
Marthy zei…
Wij weten niet beter als zo wordt dat gedaan met surprises, Jeanne, we zijn er in opgevoed;-)
Bertiebo zei…
Wat grappig ik had voor Anna ook een snoephuisje, dwz het materiaal ervoor. Gekocht bij Ikea
Vlimbouter zei…
Wat een mooi snoephuisje! Dat heb je weer knap gedaan.
Elizabeth zei…
Geweldig! Surprises zijn zo leuk; alleen de voorpret al...
Ik las nog even terug; wat een plezier straalt er van die gezichten af!
Marthy zei…
Oh, wat leuk, ik wist helemaal niet dat je dat ook zo kon kopen. Bij mij was het wel improviseren, een kleiner doosje kon ik niet vinden maar zo met die speculaasjes was het goed om te doen. Saar vond het heel leuk en daar gaat het om.
Marthy zei…
Het was een beetje werk maar eigenlijk heel leuk om te doen.
Marthy zei…
We waren er afgelopen weekend zo lekker mee bezig, Elisabeth. En als het gedicht erbij dan ook nog wil lukken ben je helemaal blij.
Jullie hebben je uitgesloofd met de surprises. Dat snoephuisje is geweldig! Tussendoor heb je vast nog wel ergens van gesnoept.
Dat snoetje van Saar met haar glitterhart. Prachtig!
Marthy zei…
Mijn kleindochter was echt onder de indruk van haar snoephuisje, Mirjam.
Sjoerd zei…
Om bepaalde redenen doen wij dit met de Kerst... Met een uitzondering voor mijn kleindochter die weet niet beter.
Marthy zei…
Vast ook leuk, maar wij blijven Sinterklaas trouw.
Echt heel mooi gemaakt allebei. En ik maar denken dat jullie zoon daar altijd zo te vinden was op dat voetbalveld. In trainingspak....
Aardig gelukt zeg je zelf?!....... nou ik vind het huisje prachtig!
Wieneke zei…
Schitterende surprises.
In de weer zei…
De voorpret is altijd al zo leuk !!!
Marthy zei…
Hij is wel te vinden op dat voetbal veld de laatste maanden, Jeanette, maar dan om te kijken naar zoon zoontje. Kijken naar voetbal is trouwens een favoriete bezigheid van hem, haha.
Marthy zei…
Ja, het is leuk Alet en ontzettend leuk om te doen, ook met de kinderen.
Marthy zei…
Ik bloos er van, Wieneke.
Marthy zei…
Je hebt helemaal gelijk, Toos.
Ageeth Mooij zei…
Wat maakte jij een prachtig huisje!
Marthy zei…
Ja, het was leuk gelukt.