Lekkers

In de kerstcake die ik ieder jaar maak gaan nogal veel koekkruiden en in koekkruiden zit veel kaneel. Ik merk de laatste jaren dat ik die specerij niet zo goed meer verdraag dus heb ik dit jaar voor een ander recept gekozen. Iemand maakte mij attent op de blog van Rutger, dat is die jongen die in de zomer van 2013 de eerste serie van Heel Holland bakt won. Wat je op die blog allemaal voor lekkers vindt, echt helemaal te gek. Ik heb gekozen voor zijn kersttulband, de vulling heb ik net fijn gehakt en staan nu een nachtje te weken in de cognac. Maar je moet bij hem ook eens kijken naar de ijstaart met karamel en chocolade als je nog een dessert zoekt voor je kerstdiner. Ik heb al een nagerecht voor dit jaar maar volgend jaar zou die ijstaart het wel eens kunnen worden.

Reacties

 1. Ziet er al lekker uit! Hier stond ik net deeg voor rugelach te maken en de kerststollen zijn al ingepakt. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest even opzoeken wat rugelach is, heb het gevonden en het lijkt me erg lekker.

   Verwijderen
 2. Met "eet smakelijk" komt het wel goed bij jullie. Gezellige dagen samen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerste kerstdag komt het hele spul hier, heerlijk om daar voor bezig te zijn, Ageeth.

   Verwijderen
 3. Klinkt goed, ziet er lekker uit en ben benieuwd naar het resultaat!!
  Ik mag geen bloem en suiker, dus zocht van de week een recept om eens wat anders te bakken dan alleen volkorenbrood, zo kwam ik ook na 2x googelen op zijn site. Heb het recept moermanproef gemaakt en bakte zo een verrassend lekker brood, wat het meest lijkt op mueslibrood.

  Fijne dagen!

  groet
  Marrian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed van je Marrian, dat je een recept naar jouw hand kon zetten. Hoop dat mijn cake lekker gaat smaken. Ook jij hele mooie dagen.

   Verwijderen
 4. Heerlijk om al met de voorbereidingen bezig te zijn, ik ben er van! Die Rutger ga ik maar eens bij mijn favorieten zetten voor een andere gelegenheid. Want ook mijn keuzes zijn al gemaakt en ingekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om iedereen zo bezig te zien en horen met de feestmaaltijd, maar zelf kan ik het niet. Maar het wordt evengoed een gezellig kerstmaal hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet iedereen hoeft een chefkok te zijn, Jeanne. Jij hebt vele andere kwaliteiten.

   Verwijderen
 6. Oh spannend om een ander cake-recept te proberen. We horen vast wel of-ie lekker was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toe maar, met Remy Martin kan dat niet mislukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha, deze "iemand" is blij dat Rutger's receptuur jou goed bevalt, Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, was jij dat Jan, alsnog bedankt. Wat kan die knul bakken hè. Zijn blog staat nu onder mijn favorieten.

   Verwijderen
 9. Mijn moeder maakte altijd een kersttulband. En die was echt anders dan de tulband die ze door het jaar heen maakte. Die van jou lijkt me heerlijk en ik wens jullie veel eetplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echtgenoot zit bij voorbaat al te genieten, die is gek op dit soort lekkers.

   Verwijderen
 10. Dessert is nu bijna altijd iets dat niet zo speciaal wordt hier. Tegen die dinergang is mijn inspiratie vaak op. Dit jaar iets met kokosmelk, chiazaadjes en mango. Ik probeerde het niet uit dus het is erop of eronder! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat vind ik altijd gevaarlijk, niet uit proberen. Deze kersttulband is voor bij de koffie. Als dessert maak ik chocolademousse om dat ik weet dat de kleinkinderen die zo lekker vinden.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.