Gek mens

We vieren dit jaar het Sinterklaasfeest op de dag zelf, 5 december dus. Dan is zo'n zondag ervoor met snertweer zoals vandaag prima om de hele dag bezig te zijn met de voorbereidingen. Over snert gesproken, die ga ik morgen maken, een hele grote pan. Dat is traditie in ons gezin, erwtensoep hoort bij het Sinterklaasfeest. De laatste cadeautjes zijn ingepakt en er wordt druk aan een surprise gewerkt, het idee kwam gisteren pas naar boven drijven. Dat heb ik altijd, onder tijdsdruk ontstaan de mooiste rijmen en surprises. Ik ben gek op het Sinterklaasfeest en wij hebben het als gezin altijd gevierd. Dat viel niet altijd mee natuurlijk toen ze ouder werden en nog geen kinderen hadden maar dan zei ik gewoon dat ze hun lieve moeder niet konden teleurstellen, die geloofde er immers nog in. Ze gaven dat gekke mens maar haar zin en het werd met een leuk Sinterklaasspel altijd heel gezellig. En dat gaat het dinsdag ook weer worden met drie kleintjes die nog heilig geloven.


Reacties

En de voorpret is ook al genieten!
Oh gelukkig nog een 'gek mens' die nog in Sinterklaas gelooft. Het is toch zo'n leuk feest. Maar ik betrap me er dit jaar op dat ik er dit jaar niet zoveel plezier aan beleef als andere jaren. Is helemaal niet erg, we hadden op 17 november een gezellige avond. En vanaf vandaag mag ik alles wat met kerst heeft te maken van mezelf neerzetten en ophangen. Het is tenslotte de 1e adventzondag vandaag.
Ineke zei…
Heel veel plezier met je familie. Ik hoop, dat jullie net zo genieten als ik zaterdag en zondag heb gedaan. Wat een prachtige traditie. En jij een gek mens? Ben je betoeterd - gewoon een kanjer van een oma!
In de weer zei…
Heerlijk hè Sinterklaasfeest, wij hadden het gisteravond met de kinderen en kleinkinderen, waarvan er een nog in geloofd. Maar voor de twee middelste “ afvalligen “ was het nog net zo spannend.
Marthy zei…
Van dit feest heb ik weken plezier Jeanne.
Marthy zei…
We aten vanavond bij middelste zoon die ook van koken houdt en we begonnen al voorzichtig ideeën door te nemen voor het kerstdiner.
Marthy zei…
Het is een prachtige traditie die bij jou, bij mij en bij vele anderen gelukkig
in ere blijft.
Marthy zei…
We zien hier ook Thijs, inmiddels bijna veertien jaar, intens genieten van zo'n avond.
Emie zei…
Alles er omheen is ook zo leuk. Ik herken dat; de voorpret, de feestpret en de napret. Veel plezier gek mens!
Wat een mop: omdat jij nog in Sinterklaas geloofde, kwamen je kinderen het vieren. Heerlijk gek mens!
Marthy zei…
Haha, gewoon stug volhouden, Mirjam.
Marthy zei…
Gek of niet, ik zit dinsdagavond weer te genieten.
Ageeth Mooij zei…
Veel plezier samen Marthy!
miekequilt zei…
Heerlijk feest. Wij vierden het vorige week en ik genoot. En ik denk/ hoop de rest van de familie ook.
Elizabeth zei…
Maar goed dat je altijd hebt doorgezet! Het is zo ontzettend leuk om met elkaar Sinterklaas te vieren. Nou, nog één nachtje hoor...
Marthy zei…
Voorlopig blijven ze me wel trouw, Elisabeth, daar zorg ik wel voor;-)
Marthy zei…
Dank je Ageeth, ik zit te popelen.
Marthy zei…
Fijn toch Mieke, dat zoveel mensen nog kunnen genieten van zo'n kinderfeest.
Prettig gestoord noemen ze dat toch......
Helemaal niks mis mee, hou ik juist wel van :-)