Mooi weer fietser

We moesten even voor een boodschap naar Bergambacht en besloten de fiets te nemen. Ik ben eerlijk gezegd een mooi weer fietser en het was mooi weer in mijn ogen. Wel koud, dus handschoenen en een haarband over mijn oren, maar er stond bijna geen wind en dat heb ik graag.  Ik had, op een paar korte ritjes in het dorp, al een poos niet gefietst maar het ging lekker. Volgens de man zou het terug nog beter worden want dan hadden we de wind in de rug. Heen fietsten we op de B weg langs de provinciale weg en terug naar ons dorp namen we een stuk door de polder, veel mooier. Zelfs in de winter vind ik de polder prachtig. Voldaan kwam ik thuis en ik heb me voorgenomen meer te gaan fietsen. Wel met goed weer natuurlijk.


Reacties

Emie zei…
Het bereik op de fiets is weer net wat groter dan wanneer je loopt. Ik kies er graag voor maar doe het ook te weinig. Eens kijken hoe de weersverwachting morgen is.
In de weer zei…
Hier begrijp ik uit dat het met Mart zijn hand goed gaat ?
Nu ik niet meer elke dag naar mijn werk fiets, komt het erop neer, dat ik ook een mooi weer fietser ben geworden. Met als gevolg, dat ik het te weinig doe!
Marthy zei…
Volgende week wil ik een keer naar Schoonhoven fietsen, zo'n leuk stadje. Prima te doen met de fiets, mits het goed weer is.
Marthy zei…
Vanmorgen zijn de hechtingen eruit gehaald, Toos. Hij mag nog niet teveel kracht zetten maar het is zijn linkerhand en fietsen ging goed.
Marthy zei…
Op de pedalen dan maar, Jeanne;-)
Bertiebo zei…
Ha ik begrijp je. Ben ook een mooi weer fietser bedenk ik me nu
Elizabeth zei…
O, maar ik dacht dat jullie altijd in weer en wind naar buiten gingen!
Als het over wandelen gaat in elk geval wel...
Mooie foto's weer!
Marthy zei…
Wandelen in weer en wind heb ik geen moeite mee, al is het in een sneeuwstorm. Maar fietsen is toch iets anders (naar mijn gevoel).
Marthy zei…
Ik ga echt niet met regen of veel wind op de fiets zitten. Dat laatste zou me ook te veel kracht kosten.
Fietsen is fijn als het niet regent, er niet te veel wind staat en er geen heuvels zijn. Dus ja, Ik kan wel stellen dat Ik ook een mooi weer fietser ben :-)
Marthy zei…
Die heuvels laat ik over aan de man, Alet.
Onliemie zei…
Goed idee van dat fietsen. En als je het koud hebt, gewoon een beetje harder trappen dan heb je het zo warm! ;-)
Eigenlijk doe ik hier in de stad alles op de fiets. Veel makkelijker, je hoeft geen parkeerplaats te zoeken. En vaak ben je sneller. En ach ja, regen is niet fijn, maar dan wacht ik even en vaak lukt het dan wel om droog weg te kunnen. Maar er zijn dagen, dan regent het de hele dag.
Marthy zei…
Dat is het voordeel van fietsen, je wordt er lekker warm van.
Marthy zei…
Ik kan mijn boodschappen allemaal lopend af en wat verder in het dorp neem ik de fiets. Ik kan me voorstellen dat in een stad de fiets het handigste vervoermiddel is.
In de weer zei…
Ik ben straks aan de beurt.
Marthy zei…
Het valt mee maar toch alvast sterkte.
Sjoerd zei…
Ik moet eerst weer eens de fiets oppoetsen voor ik er gebruik van kan maken.
Marthy zei…
Oei, is het zo erg, Sjoerd?
Vlimbouter zei…
Ik heb drie jaar geleden een nieuwe fiets gekocht. Helaas rijd ik er enkel op als het mooi en lekker warm weer is én als ik met vakantie ben in Nederland, want daar is fietsen leuk en veilig. Tijdens de koude en donkere dagen krijg je me met geen stokken op een fiets.
Marthy zei…
Als het bij jullie niet veilig fietsen is zou ik het met donkere dagen zeker niet doen.