Uitwaaien

We hadden een heerlijke eerste kerstdag gisteren met het hele gezin. Maar met zulke dagen komt er veel serviesgoed, glaswerk en mooi bestek op tafel wat allemaal weer schoon in de kast moet. Daar hebben we vanmorgen eerst even wat tijd aan besteed en daarna vonden dat we maar eens moesten gaan uitwaaien dus reden we naar de kust en liepen een paar uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was echt uitwaaien want er stond een flinke wind die ook nog koud was. Wat is het toch een prachtig gebied. De parkeerplaats was al aardig bezet toen wij aankwamen maar daar merk je in de duinen niets van omdat het zo uitgestrekt is.


Veel damherten gezien, ze steken bijna vlak voor je neus een veld over. Ook zagen we een paar keer een vos. Dat maakt zo'n wandeling toch bijzonder.


Ondanks veel donkere luchten hielden we het droog en af en toe kwam zelfs de zon door. Als die schijnt valt het je meteen op hoe weinig we die zon hebben gezien de laatste weken. De mens heeft licht nodig en daar gaan we de komende weken langzaam weer wat meer van krijgen.


Reacties

Emie zei…
Halverwege onze familiebrunch vandaag maakten we ook een kleine wandeling. Wind en zon, heerlijk om bij uit te waaien!
Ja, daar waren we aan toe, zon en uitwaaien!
Petra zei…
Hallo Marthy wij hadden gister ook een hokje vol hier bij ons thuis, ouders en oom en tante, en de kinderen èèn met aanhang. Alles klaar gezet tafels gedekt en toen ook ff lekker uitwaaien op het strand, ook hier best een harde koude wind. Thuis gekomen snel omkleden kaarsjes aan en toen kwamen onze gasten ook al. En vandaag net als jij eerste alle kristalen glazen en mooie schalen/borden met de hand afgewassen, en boel aan kant gedaan ontbijten met elkaar en toen een flinke wandeling tegen wind door de duinen en over strand voor de wind weer richting auto. Lekker opgefrist, nog een gezellige tweede kerstdag. Groetjes Petra.
Petra zei…
Ohh vergeten, prachtige foto's overigens en dan nog een vraagje als die herten hun gewei verliezen en je vind er toevallig een zou je die dan mee mogen nemen? Of weet je dat ook niet. Groetjes Petra.
Onliemie zei…
Wat een mooie foto's van een prachtig natuurgebied. Mooi die herten. Ik ben blij dat de drukte van kerst alweer achter de rug is. Uitwaaien is dan inderdaad fantastisch!
Oh mooi, die herten. Er stond inderdaad best wat wind vandaag. Maar gelukkg zagen we de zon ook even. echt nodig.
Anoniem zei…
Wat een mooie foto's van een prachtig gebied. Ik heb in dat gebied volgens mij nog nooit gelopen! Mag ik vragen waar je dan de auto parkeert?
Gisteren ook 1.5 uur wezen lopen na werktijd, wat heerlijk he dat de zon er weer was, daar laadde ik weer van op.

groet,
Marrian
Marthy zei…
Even in beweging komen met zulke zitdagen doet een mens goed, Emie.
Marthy zei…
Vooral die zon deed me goed, Jeanne.
Marthy zei…
Uitwaaien doe je aan strand, de duinen en in de polder het lekkerst vind ik. Eigenlijk de typisch Hollandse plekken die je met wind in verband brengt.
Marthy zei…
Er zullen in de Amsterdamse Waterleidingduinen ongetwijfeld geweien verloren worden door de damherten, alhoewel ik er nog nooit eentje gezien heb. Vragen staat vrij: http://www.amsterdamsewaterleidingduinen.nl/contact.html
Marthy zei…
Weer even wat rust ik ook weer fijn. Thuisgekomen een heerlijke soep gemaakt van de restjes.
Marthy zei…
Ik kan goed tegen donkere dagen maar als dan die zon te voorschijn komt merk je hoe nodig die is, Jeanette.
Marthy zei…
Ik kwam er als kind al veel met mijn vader, met onze kinderen liepen wij er ook vaak en nu nog steeds. Er zijn vier ingangen met parkeerplaatsen, Marrian. Hier vindt je alle informatie: https://awd.waternet.nl/wandelroutes/#!/
Sjoerd zei…
Schitterende foto's, zo wil ik ook wel uitwaaien...
Marthy zei…
Er waren ook nog van die mooie wolkenluchten te zien, Sjoerd. Echt Hollands weer in een uniek Hollands gebied.
Mirjam zei…
Is en blijft een heerlijk gebied om te wandelen hè Marthy? Natuurlijk kom ik er heel vaak met onze wandelclub, maar telkens is het weer anders, door het weer, het veranderende licht en door de verschillende seizoenen. Elke keer weer prachtig, je raakt hier niet snel uitgekeken.
Heel fijne dag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Het blijft prachtig daar, Mirjam en het verveelt ons nooit. Terwijl we daar liepen hadden we het erover hoe vaak in mijn leven ik er al niet geweest ben.
Van kinds af aan.
Wat een mooie plek om uit te waaien, kijk die hertjes toch..! Prachtig, ik kijk graag mee want momenteel kom ik van geen meter buiten ;o)
Vlimbouter zei…
Prachtige uitwaaiplek. Wij waaien deze dagen uit aan de Belgische kust. Vandaag waaiden we bijna letterlijk weg.
Marthy zei…
Wat jammer. Hier was het vandaag ook niet veel weer om buiten te komen.
Marthy zei…
Maar toch wel lekker, die harde wind want dat is echt uitwaaien.