Dromen

Wij hebben twee huizen, een in Nederland en een in Frankrijk maar toch droom ik zeer regelmatig over andere huizen. Het zijn oude huizen waarover ik droom, een stuk of vijf, sommige mooi ingericht, in andere staat alleen maar oude rommel. Een van die huizen staat zelfs in Frankrijk, ik was daar vannacht weer. Het klinkt gek maar terwijl ik droom besef ik dat ik  in een bepaald huis ben, ze zijn me allemaal vertrouwd want ik droom er al zo’n veertig jaar over. Ik doe er niet zoveel in, loop van kamer tot kamer, kijk wat rond, voel me op mijn gemak. Het gebeurt dat ik een paar maanden niet over mijn huizen droom maar dan weer weken achter elkaar want op dit moment zo is. Hoe dat komt weet ik niet maar ik heb wel een vermoeden waarom ik over huizen droom. Ik heb altijd veel gedroomd, als kind al en vaak weet ik nog wat ik gedroomd heb. Ik zag vannacht ook mijn te jong overleden zwager en broer zitten, op een terras, ik stopte met mijn auto en ging erbij zitten. Eigenlijk vind ik dat wel fijn, ik zie zo hun gezichten weer eens scherp voor me. Ik ben een doodnuchter mens, niet bepaald dromerig en ik loop ook niet met mijn hoofd in de wolken. Waarom ik dan zo sterk droom kan ik niet verklaren maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Ik heb er beslist geen last van.

Reacties

 1. Als dromen fijn voelen dan is dat alleen maar prettig.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, op deze manier is het ook wel fijn om te dromen. Ben je je tijdens je droom ook bewust dat je op dat moment droomt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik besef dat ik droom maar het is heel gek want dat heb ik alleen met die huizendromerij.

   Verwijderen
 3. Wat mooi zo. Ik weet meestal alleen, dat ik gedroomd heb, maar niet meer wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzonder Marthy en fijn ook! Mijn dromen zijn altijd spannend en/of eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zolang je er maar niet wakker van word! Wel bijzonder, ik droom zelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Apart zeg. Ik droom tegen de ochtend veel maar heb zelden terugkerende dromen. Ik kan wel wakker worden en bemerken dat mijn droom nog niet af is. Dan kan ik de droom gewoon weer verder dromen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms lukt dat mij ook weleens. Als ik een fijne droom heb en het lukt me niet om de droom weer op te pakken vind ik dat zo jammer.

   Verwijderen
 7. Ik droom de laatste tijd over het bouwen van een achtkantig huis ergens in een bos. Ik ben nog op zoek waarom...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een dromer die vaak 's ochtends nog precies weet wat er gedroomd werd. En heel vaak over mijn jeugd. Tijdens de examens van onze kinderen was het vreselijk. Ik had steeds ook weer examens maar dan was ik mijn cursus verloren of ik had me verslapen op de dag van het examen. Echte nachtmerries! Ik droom nooit precies hetzelfde. Zolang we er geen last van hebben, is het niet erg. Vind je 2 huizen misschien niet genoeg? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee huizen is meer dan genoeg, Kris. Het heeft een andere oorzaak.

   Verwijderen
  2. In je vorig leven was je stinkend rijk en had je 27 huizen en kastelen! Niet? :-)

   Verwijderen
 9. Hier ook zo’n dromer. Ik droomde al verschillende keren dat ik achterne word gezeten maar gelukkig kan ik dan net op het nippertje opstijgen en wegvliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jee, dat is spannend, Toos;-) Ik kan af en toe ook de meest gekke dingen dromen, waar ik het vandaal haal, normaal heb ik niet zo veel fantasie.

   Verwijderen
 10. Mooi dat je je dromen kunt herinneren. Iedere droom heeft een betekenis, daar zijn boekwerken over geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is juist mooi dat je over je te jong overleden zwager en broer droomt. Alsof je weer even in hun midden vertoefd hebt. Dat zal een warm gevoel geven als je wakker wordt.
  In dromen verwerk je dingen uit het verleden. Je hebt me je verhaal verteld over de huizen anders zou ik zeggen dat een huis ook een weerspiegeling is van jezelf. De kelder staat voor je "duistere" innerlijk en de zolder voor hoe je nu staat in het leven. Afijn, laat me maar een beetje in de ruimte kletsen (-:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook over mijn overleden zus droom ik vaak en dat is inderdaad fijn. Je haalt ze zo weer een beetje terug. Het zijn altijd prettige dromen.

   Verwijderen
 12. Jarenlang droomde ik dat ik examen Fysica had en ik niets van de vragen begreep. Fysica was duidelijk niet mijn favoriete vak in mijn jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus het komt wel meer voor dat je jaren achter elkaar dezelfde droom hebt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.