Winkelsluiting

De laatste boodschappen had ik gisteren al gedaan, vanmorgen alleen nog even het vlees ophalen en een paar amaryllissen en wat grijs blad kopen voor een boeket. We hebben twee bloemenwinkels tegenover elkaar op het Dorpsplein en met hun kerstuitstalling zorgt dat voor een gezellige sfeer. Vandaag de laatste dag om hun groen te verkopen want aan het eind van de middag gaan hier alle winkels dicht en blijven dicht tot woensdagmorgen. Op het gebied van winkelsluiting wonen wij in een behoudend dorp en ik denk niet dat ik het in de toekomst nog mee gaat maken dat hier de winkels op zondag open zullen gaan. Wij kunnen ons hier helemaal in vinden en ook de twee kinderen van ons die hier wonen vinden het prima zo. Ik krijg niet de indruk dat dit een discussiepunt vormt onder de bevolking hier, het is gewoon zoals het is en daarmee klaar.


Reacties

Een kwestie van gewoon rekening mee houden. Het is nou eenmaal niet de grote stad, net als bij ons.
Marthy zei…
Zo is het, Jeanne. Wij weten niet beter dan dat de winkels hier op zondag dicht zijn, dat zit ingebouwd in ons systeem.
Gezellig, 2 bloemenwinkels. Dat geeft direct zoveel sfeer. Fijne Kerst Marthy voor jou en je gezin.
Anoniem zei…
Dacht iedereen er maar zo over, het is zoals het is en daarmee klaar!!
Fijn hoor dat de rust bewaard blijft op jullie dorp, ik kan er niet in geloven dan een 24 uurs economie goed is voor een mens!
Mijn mening is, het is maar hoe je ze went, dan nog kun je heel klachtvriendelijk zijn!
Fijne kerstdagen!!
Sjoerd zei…
Ik vind het wel gezellig om af en toe een zondag de stad in te gaan. Steden genoeg die wel open zijn.
Marthy zei…
Mooie warme dagen, Jeanette.
Marthy zei…
Ik hou wel van die zondagse rust op het dorp. Vijfendertig jaar hier een fietsenwinkel gehad en nooit een moment de behoefte gehad om die zondag's open te gooien.
Marthy zei…
Fijn dat er in de meeste steden wel zondags gewinkeld kan worden want er zijn mensen genoeg die dat leuk vinden. We hebben, gelukkig, niet allemaal de zelfde behoefte.
Lida zei…
De supermarkt vlak bij ons is áltijd open. De hele week van 7.00 tot 22.00. 's Zondags 'n uurtje korter. Eerste en tweede Kerstdag van 7.00 tot 19.00. Makkelijk hoor!
Nadeel is dat je daar aan went en op vakantie in Frankrijk doodleuk op zondagmiddag (of tussen de middag) boodschappen gaat doen en ja.......dan kom je voor een dichte deur!


Marthy zei…
Haha, ja in Frankrijk is het andere koek. Alhoewel de meeste grote supermarkten niet meer tussen de middag sluiten.
Ageeth Mooij zei…
Ik hou van de beperkingen in openstelling. Niet qua christelijke zondagsrust, maar gewoon om de keuze niet te hebben.
Bedankt voor je kaartje Marthy en fijne dagen samen!
Emie zei…
Wij halen hier op zondag nog wel eens een vergeten boodschap. Maar als die mogelijkheid er niet was, zou die boodschap ook niet vergeten zijn. Ik bedoel maar: het aanbod creeert de vraag.
Marthy zei…
Wijsheid, Emie.
KnutzEls zei…
Zelden op zondag boodschappen gedaan. Beetje plannen houdt mijn brein soepel 😁
Marthy zei…
Haha, dit vind ik een geweldige reactie, Els! Maar je hebt helemaal gelijk.
Marthy zei…
Die christelijke zondagsrust speelt hier natuurlijk wel. Wij respecteren dat en tegelijkertijd is het ook voor ons belangrijk om hier op zondag rust te hebben.
Vroeger wisten we niet beter dan dat alles op zaterdag in huis moest worden gehaald. In Duitsland gingen lange tijd op zaterdag de winkels al om half 2 dicht!
Marthy zei…
Dat vroeger geldt hier nog steeds Inge en ik heb er geen enkele moeite mee.
Pippa's Hus zei…
Ook hier zijn de winkels op zondag dicht, helemaal prima! XX Esther
Marthy zei…
Helemaal mee eens!
Onliemie zei…
Intussen ben ik helemaal gewoon dat er mogelijkheid is om ook op zondag nog snel wat boodschappen te doen. Bakkers zijn hier trouwens altijd op zondag open. Morgen moet ik nog snel de laatste boodschappen doen en dan ... dan wordt het echt Kerst! :-)
Marthy zei…
Toen ik jaren geleden voor het eerst bij schoonzus in Brussel kwam vond ik dat zo apart, die bakkers open op zondag. Maar het allerleukst is toch hoe de klanten dan naar buiten komen, die mooi versierde taartdoosjes in hun handen.
Als mensen op zondag inkopen willen doen, gaan ze maar naar de stad.
Wij waren eens met kerst in het strandhuis van mijn vriendin. Tijdens een strandwandeling op eerste kerstdag zagen we dat alle winkels open waren: de slager, de schoenenwinkel... We vonden het te gek voor woorden.
Lieve groet
Een dag de winkels gesloten moet toch kunnen.
Alhoewel, onze winkel was wel open op de zondagen in december maar dat was dan
meer omdat iedereen open was en we hebben het best nog druk gehad.
'k vond het niet erg om te werken maar ik ga zelf nooit winkelen op zondag.
Marthy zei…
Iedereen mag van mij doen wat ie wil op zondag, ook al is dat de hele dag winkelen. Ik heb er totaal geen behoefte aan en ben ontzettend blij dat ik in een dorp woon waar de meerderheid er net zo over denkt.
Marthy zei…
Ik ben opgegroeid in Noordwijk waar al heel vroeg in de vorige eeuw de winkels in het zomerseizoen open waren voor de badgasten. Je wist niet beter, je leefde daar. Nu leef ik in een behoudend dorp waar het er anders aan toe gaat en het is goed zo. Natuurlijk speelt voor mij ook mee dat ik niet van winkelen hou.