Bijgebouw

Het gebouw rechts op de foto werd later bij onze oude basisschool neergezet voor de BSO (buitenschoolse opvang) en men was er toen heel blij mee. De nieuwe basisschool werd ruimer opgezet met inpandig een aparte ruimte voor de BSO dus toen werd dit lokaal eigenlijk overbodig. Toch was men zo verstandig om het te laten staan, het was eigenlijk ook nog maar kortgeleden gebouwd. Het staat op het terrein van de school en het wordt voor van alles gebruikt.

Aan de inrichting is al te zien dat er veel beschikbaar is voor handenarbeid in allerlei vormen. Er is zelfs een apart deel ingericht met figuurzagen en diverse machines. Een leerkracht kan hier met een groep kinderen apart gaan zitten, alles kan hier tegen een stootje. Toen ik de afgelopen vrijdagochtenden hier binnenkwam zat kleinzoon Luuk hier met een stuk of tien klasgenoten te tekenen, kleuren en plakken. Er wordt hier o.a. blokfluit-, teken en zangles gegeven, school maatschappelijk werk zit hier weleens met een groepje kinderen apart en zo is er nog wel meer op te noemen wat hier gebeurt.


Ook de BSO maakt gebruik van dit gebouw, ze hebben er een aparte kast voor hun spullen. Als een groep kinderen binnen of buiten aan het spelen is wordt er vaak door een andere groep kinderen hier geknutseld. De leidsters van de BSO waren enthousiast over mijn projectjes en ik heb ze de linken van mijn 'adviseurs' doorgestuurd. Ik denk dat menig school zo'n 'bijgebouw' graag zou hebben.


Reacties

Dat denk ik ook wel. Zelf zou ik ook wel graag zo'n ijgebouw hebben. Kun je alles in kwijt en lekker de ruimte om te werken.
Sjoerd zei…
Dat is inderdaad erg handig als je eens wat anders wil organiseren. Multifunctioneel dus.
Dat is zeker heel luxe!
Zeker! Onze kinderen zaten in een schoolgebouw dat veel te krap was voor het aantal kinderen en groepen. En nu gaat de school weg omdat ze onder de bestaansnorm zitten.
Emie zei…
Wat een luxe zo'n extra uitwijk!
Ageeth Mooij zei…
Het lijkt luxe, maar zou eigenlijk gewoon moeten zijn. Fijn hoor!
Marthy zei…
Ergen achter in de tuin, half verscholen achter een boom;-)
Marthy zei…
Ik denk dat de school hier heel blij mee is, dagelijks wordt er gebruik van gemaakt.
Marthy zei…
Jammer dat de school weggaat, Inge, het hoort toch eigenlijk bij een dorp.
Marthy zei…
Inderdaad, Ageeth, het zou fijn zijn als iedere school over zoiets kan beschikken.
miekequilt zei…
Wat een mooie ruimte. En wat een prachtige tafels staan er. Heerlijk om aan te werken.
Marthy zei…
Ja Mieke, dat zouden er veel van ons wel in de tuin hebben staan;-)