Dag 1 Aubrac - Saint-Chély- d'Aubrac 10 km

 De eerste foto's van onze tocht waren hier al te zien. Direct mooi weer met prachtige luchten. We hadden deze middag maar een kilometer of acht te doen maar wel sterk dalend, we moesten van 1300 naar 800 meter en dat is niet mijn favoriete onderdeel van het wandelen. 

 Maar het viel ontzettend mee, het dalen ging lekker geleidelijk over een makkelijk pad en ik kon volop genieten van het landschap om ons heen.

 Toen we in een dorpje een bocht om gingen zagen we opeens dit hek met het prachtige rood kleurende blad. De mossen op de muur eronder maakten het helemaal af.

 We deden een boterhammetje in het zonnetje op de stoep van een oude schuur.


En we kwamen aan het eind van de middag hier aan. Deze gîte stond goed aangeschreven en daar was geen woord van teveel. We werden ontvangen door een ontzettend hartelijk echtpaar en kregen een mooie kamer met badkamer die we met nog twee andere pélerins moesten delen.

 We zaten met vijftien mensen aan tafel en het was een internationaal gezelschap. Een Amerikaanse, twee Canadezen, een Duitser, twee Nederlanders (wij dus) en de rest was Frans. Dat is toch ongelooflijk hè, dat die Amerikaanse en Canadezen zo ver reizen om een pelgrimstocht in Frankrijk te lopen. Dit zou de hele tocht zo blijven, mensen van heel ver weg die hetzelfde doel hebben als wij. Waar we leuke gesprekken mee hebben terwijl we lekker zitten te eten.

 23 september 2019

Reacties

Unknown zei…
Gezellig zo'n dagafsluiting met gelijkgestemden.
Unknown zei…
Groet van Jeanne (sjannesblog.com)
Onliemie zei…
Heerlijk die gezelligheid. Ik zou dat perfect zien zitten! Maar met honden er bij weer niet evident denk ik?
In de weer zei…
Dat was al een goed begin van de tocht, gezellig !
Sjoerd zei…
Zo'n gemêleerd gezelschap geeft daar natuurlijk een extra cachet aan...
Pippa's Hus zei…
De eerste foto vind ik zo mooi! En wat heerlijk om zo de dag af te sluiten met gelijk gestemden. XX esther
Gezellig om zo samen te eten. En alle verhalen te horen die iedereen heeft te vertellen, een mooi onderdeel van een vakantie. De foto van Mart op het stoepje is prachtig en die erna ook!!
Eigenlijk zijn natuurlijk alle foto's mooi, maar sommigen springen er uit.
KnutzEls zei…
Wat een gezelligheid.
Bertiebo zei…
Geweldig, zo'n tocht en er zo van genieten
Wat heeft een mens soms weinig nodig om te genieten: "Een boterhammetje in het zonnetje op de stoep van een oude schuur." En dan de gezelligheid van die etende mensen en hun gezamenlijke doel in een gite. Het lijkt me hard werken, maar het echtpaar heeft er beslist plezier in.
Lieve groet ♥
Marthy zei…
Dat zeg je goed Kakel, een mens heeft heel weinig nodig om te genieten.!!
Elizabeth zei…
Oh, wat zijn jullie toch sportievelingen! Heerlijk om deze foto's te zien, want ik heb Frankrijk echt gemist dit jaar...
Één dag wandelen is voor mij wel te doen, maar zo’n meerdaagse tocht is iets te veel van het goede. De afsluiting met zo’n gemêleerd gezelschap lijkt me heel leuk
Het lijkt me fantastisch om zo'n tocht te lopen. Heerlijke foto's en verhaal.