Dag 6 Conques - Livinhac-le-Haut 25 km

We verlaten Conques via de Porte du Barry waar de route door steile straatjes naar beneden loopt,  naar het rivierdal.

Het laagste punt ligt bij oude pelgrimsbrug, de Pont des Roumieux over de rivier de Dourdou en meteen na de brug gaan we klimmen, steil omhoog.
We kunnen even op adem komen bij een kapelletjes wat tegen de rotswand is gebouwd, iedereen staat daar uit te puffen en dan klimmen we verder, de trui is al lang uit.

Boven wacht een prachtig uitzicht over de velden, de damp is verdwenen en we zien steeds meer blauw in de lucht.

Weer een kapelletje, we zouden er vandaag drie tegenkomen, deze neem ik maar even op de foto. Het is de kapel van St. Roch die op het hoogste punt van vandaag ligt, 595 m.

Natuurlijk loop ik even naar binnen waar ik deze moderne glas in loodramen zie, tegenover elkaar in de zijmuren.

Hoog zitten we hier, dat is wel te zien. Het asfaltweggetje is bijna niet bereden en het is geen straf om er over heen te lopen met vrij uitzicht naar alle kanten. Het is heerlijk wandelweer.

Urenlang kunnen we genieten van de mooiste uitzichten waar we nooit genoeg van krijgen.

Is het niet prachtig, zo van dichtbij, deze bast van een boom.

Op een picknick plaatsje waar we koffie kunnen drinken komen we weer een paar bekenden tegen, het jonge Duitse stel en onze Australiër. We rusten even, eten wat en gaan weer verder.

Door de velden dalen we af naar de Lot die we twee dagen gemist hebben. We steken de rivier over naar het plaatsje Linvinhac-le-Haut waar we een gezellige gîte vinden.


28 september 2019

Reacties

Sjoerd zei…
Schitterend die brug. Zijn die nu origineel, of worden die ook gerestaureerd en onderhouden.
Mooie wandeldag. Dat je zulke glas-in-lood ramen vindt in zo'n kapelletje, dat had ik niet verwacht.
Emie zei…
Prachtig ook dat glas in lood, het lijkt bijna geïnspireerd op de boombast
Marthy zei…
Goed opgemerkt, Emie.
Marthy zei…
Ik eerlijk gezegd ook niet, Jeanette. Een teken dat men zo'n kapelletje met liefde onderhoud.
Marthy zei…
Die brug stamt uit 1410! en zal in de loop der jaren heus wel eens wat onderhoud nodig gehad hebben.
Wat een foto's weer vandaag! De Porte, de oude brug (actiefoto!), de glas-in-lood-ramen van het kapelletje, de uitzichten, de bast van de boom - pure kunst. Het zijn weer juweeltjes. Ik kan me voorstellen dat je van zo'n tocht een beetje nederig wordt. En dat je onderweg vaak denkt: eigenlijk heb ik te veel spullen thuis, het kan simpeler.
Lieve groet ♥
Marthy zei…
Tel daarbij op, Mirjam dat je al die dagen vanuit je rugzak leeft die maar 5,5 kg woog. En dat kost me helemaal geen moeite. Hoe simpel kan het leven zijn.
Bertiebo zei…
Prachtig. Dat glas en die boombast samen...
Wieneke zei…
Die glas in lood ramen zijn echt prachtig. Ik heb zelf een cursus glas in lood ramen maken gedaan en ik weet dus hoeveel werk het is om die stukjes glas op maat te snijden. Het was trouwens een zware aanslag op mijn geduld, die cursus, maar ik heb het volbracht en ik héb een mooi raam af gekregen :-)
In de weer zei…
Mooie foto van jou op de brug Marthy, prachtig glas-in-lood, geweldig mooie omgeving, sportief bezig kortom, gelukkig zijn !
Marthy zei…
Heel gelukkig, Toos!