Dag 3 Saint-Côme-d'Olt - Estaing 22 km (1)

 Sinds gisteren lopen we langs een van de grotere rivieren van Frankrijk, de Lot. Bij ons welbekend want in 1982 kampeerden we er met vrienden en onze gezamenlijke kinderen. 

Gisteravond heb ik samen met Mart het fotoboek van die vakantie zitten kijken, wat leuk om al die plekken die we nu wandelend gezien hebben terug te zien op de foto's in dat boek. Mart en ik waren tien jaar later, in 1992, weer in deze streek, niet om te kamperen of te wandelen, ik vertel jullie later wel wat we hier toen deden.

 Espalion, een prachtig stadje aan de rivier de Lot met een renaissance kasteel uit 1572. Men strooit hier met kastelen, dit moet een rijke streek zijn geweest. Heel anders dan onze Ardèche, daar zie je deze rijkdom niet.

 Er werd zelfs een speciale brug voor de pelgrims gemaakt. Dit werd gedaan door een kloosterorde die gespecialiseerd was in het bouwen van bruggen.

Overal kom je kruizen tegen, ik heb er tientallen gefotografeerd. Vaak omhangen met rozenkransen.
Een rozenkrans is een gebedssnoer in de Katholieke Kerk.

Weer een kasteel, Chateau de Beauregard. Maar ook veel huizen in dit gebied hebben torentjes, dat vond ik in '82 al zo leuk. Bij een groot deel zitten de luiken dicht, een teken dat het vakantiehuizen zijn. 

In een kerkje iets verderop deze mooie afbeelding van St. Jacobus wiens graf volgens de overlevering ligt in Santiago de Compostela.

Een mooi rustplaats voor vermoeide pelgrims. Wij maakten er geen gebruik van want we hadden nog een stuk te gaan en we schoten niet erg op vandaag. Dat kwam omdat er zoveel moois te zien was onderweg, het is hier net een groot openluchtmuseum.

Daarom hak ik deze dag maar in tweeën plus nog een apart blogbericht over een schitterend kerkje wat we vandaag bekeken.

25 september 2019

Reacties

Ineke zei…
Wat een prachtige foto van het simpele houten kruis met de rozenkrans.
Wat voor verhaal zou hier achter zitten...…...
Oh dat bankje op die laatste foto, zo mooi!!!!
Ik begrijp, dat het genieten was daar!
Onliemie zei…
Laat mij wat foto's zien van Frankrijk en ik voel me op slag met vakantie. Met de zee heb ik dat ook heel fel. :-) Je reflectiefoto vind ik heel mooi gelukt. En aan de Lot hebben wij ook wel eens gekampeerd. Heel mooie streek inderdaad.
In de weer zei…
Wederom, prachtig !
Sjoerd zei…
Whow, dat is echt schitterend daar. Toch hou ik ook van het moderne Frankrijk...
Emie zei…
Het zal je toch niet verbazen als ik je vertel dat ook wij het onze kinderen kampeerden in dat gebied.
Mens, wat maak je toch prachtige foto's en wat vertel je er fijne verhalen bij. Dat huis met torentjes en de dichte luiken. Je ziet jezelf er in wonen. Even maar, hoor (-:
Je hakt deze dag in stukken: staat ons nog meer te wachten!
Marthy zei…
Ik stond echt even te dromen voor dat huis met die torentjes, Mirjam.