Water

 Ik kijk altijd of er nog wat nieuws is in Stolwijk zodra we weer terug zijn. Niets bijzonders zoals gewoonlijk, er verandert hier niet zoveel. Maar deze had ik even gemist, dit is toch spiksplinternieuw en nog wel vlakbij ons huis, voor de Bovenkerksewetering, aan het begin van de dubbel buurt.

Een heus tappunt, het is trouwens voor het eerst dat ik zoiets zie. Daarmee bedoel ik het ontwerp, ik vind het mooi.

De plek trouwens ook, daar bij het water. Het is daar een kruispunt en er staat een bank waarop vaak wordt gezeten, ook door fietsers die door het dorp komen.


Ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen. Gewoon kraanwater is in Nederland prima om te drinken en al dat kopen van die plastic flesjes met water is me een doorn in het oog.

Ze je drinkfles onder de kraan!

Reacties

Bertiebo zei…
Goed zeg en idd een mooie. Hier nog niet gespot
Een mooie! Ik zag ze al eens meer in het oosten van het land. Ze zijn dus in opmars!
Tussen Krimpen a/d IJssel en Ouderkerk hebben ze ook een tappunt. Even je bidon eronder en...hopla.
Ik vind het een gouden vondst!
Ineke zei…
Op de Markt Westzijde (t.o. mijn oude huis) staat ook een mooi watertap punt. T.g.v. Oudewater 750 jaar stad heeft onze koning op 3 juli 2015 dit watertap punt geopend.
miekequilt zei…
Ik zag er gisteren eentje bij ons treinstation. Heel goed initiatief!
Emie zei…
Op Scheveningen in de duinen en langs de boulevard stonden vroeger ook water tap punten. Geen idee of dit nog zo is. Deze is geweldig en verdient navolging.
Sjoerd zei…
Hier in het dorp zijn er twee tappunten. Een andere uitvoering, maar het principe is uiteraard gelijk.
In de weer zei…
Hier in de wijk staat al jaren zo’n tappunt, ander model maar wel roestvrijstaal. Het staat hier bij het grootste speelterrein, er zijn hier heel veel kleinere speelplekken, maar die hebben geen tappunt. Onderweg, als we fietsen, zien we er ook steeds meer en we maken er in de zomer regelmatig gebruik van, alhoewel we altijd zelf bidons met jus d’orange meenemen.
Vera zei…
Bij Gieten bij het OV knooppunt aan de N34 staat er ook één, echter die die laat het bij tijd en wijle afweten. Dat is dan weer jammer.
Fijn initiatief, en ook zo mooi vorm gegeven.
Elizabeth zei…
Goede actie is dit zeg~!
Lut en Luc zei…
Onze burgermeester vertelde ons dat in Frankrijk elke plaats, tot het kleinste dorpje, verplicht is gratis drinkwater te voorzien. Hij schrok zich te pletter toen hij hoorde hoe hoog de waterfacturen in België oplopen, ook al is je verbruik miniem je betaald je blauw aan taksen.
Marthy zei…
Tijdens de wandeltocht die we maakten waren we maar wat blij dat er in die kleine dorpjes drinkwater beschikbaar was.