De kriebels

 We gingen aan de slag want ik kreeg de kriebels, wilde naar Nederland, naar de kinderen en kleinkinderen. Ik hè, want Mart wilde nog wel een maandje blijven.

Gelukkig hadden we voordat we gingen wandelen het vakantiehuis al helemaal schoongemaakt en  veel tuinmeubilair binnen gezet. Maar dan nog valt er hier genoeg te doen voordat we kunnen vertrekken.

We maakten de afgelopen dagen de moestuin leeg voor zover dat nodig was. Eindelijk werden de zoete aardappelen opgegraven en dit was de oogst van twee planten, niet slecht denk ik, het zijn flinke knollen. Of ik ze volgend jaar weer ga kweken weet ik nog niet. Eerst maar eens kijken hoe lang ik ze kan bewaren want dit eet ik niet een, twee drie op.

Voordat we weggingen had ik veel blad van de tomatenplanten gehaald zodat ze daardoor sneller zouden rijpen. Nou, dat was gelukt want ik had twee emmers vol. Dat zit ondertussen allemaal in pot.

De tomaten die nog niet rood genoeg waren gaan mee naar Nederland. Voor het raam in de garage rijpen ze daar wel verder.

Vandaag rijden we naar Stolwijk, leuk want dat is na er een half jaar niet geweest te zijn weer helemaal nieuw. Dat is het leuke van  ons leven, ieder half jaar wisselen van omgeving.
We hopen dit nog jaren te blijven te doen.

Reacties

 1. Goede reis en veel plezier, weer terug in Nederland. Geweldig zoals jullie dat kunnen doen, en ik hoop dat jullie dat inderdaad nog vele jaren zullen kunnen blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bonne Route en tot volgend jaar en France!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke opbrengst van de zoete aardappelen.
  En ik snap je helemaal, ik 'moet' de kinderen soms ook zien, totaal geen idee dan waarom, maar meestal geef ik er maar aan toer. Goed voor de gemoedsrust.
  Goede reis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, het zit er alweer op voor jullie! Een hele goede en veilige terugreis gewenst en straks weer heerlijk genieten van jullie Nederlandse leventje. Tot ziens straks weer in 'onze' Ardèche!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan komt alles ineens weer in een stroomversnelling. Maar wie goed kan organiseren, en dat kan jij, krijgt in een paar dagen alle zaakjes op de rails en reist met hernieuwd enthousiasme terug naar het familieleven. Fijne tijd toegewenst in NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan wens ik jullie een veilige thuisreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeie reis Marthy en ook in Nederland wordt het vast weer volop genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn hoor dat je van alle twee zo geniet en dat je terug kunt als je dat wilt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede reis. Heel begrijpelijk dat je terug wilt. En volgend jaar weer lekker heen naar de Ardèche. Precies zoals je blognaam is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede reis! Komt vast door de heerlijke wandelweken en dan val je daarna in een soort 'gat' en komt heimwee om de hoek kijken; en nu wil ik terug :-( Goed dat je aan dat gevoel toegeeft en dat je man ondanks dat hij wil blijven mee gaat ♡ en een heerlijk vooruitzicht, na een lange thuisreis kun je al je lieverds weer in je armen sluiten!
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Intussen zijn jullie alweer in Nederland aangekomen. Dat ging ineens allemaal snel. :-) Fijne oogst toch wel van die zoete aardappelen. Hier komt dat vaak op tafel. Deze week nog gepofte versie gevuld met auberginepuree, granaatappelpitjes en lekkere tahindressing. Een receptje uit de Belgische Libelle. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Kris, ga ik eens proberen. Wist niet dat er een Belgische Libelle bestond;-)

   Verwijderen
 12. Fijn om weer bij het thuisfront te zijn! Oudste zoon en ik zijn gek op zoete aardappelsoep: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=623028 Daar kunnen gerust meer zoete aardappels in!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.